Ινδία: Επέστρεψε το Pride στη Βομβάη μετά από 4 χρόνια

05/02/2024
από
Στις 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το φετινό Pride στη Βομβάη της Ινδίας, μετά από μια τετραετή διακοπή.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στους δρόμους της Νότιας Βομβάης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ινδία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Free Press Journal, περίπου 1.000 άτομα αναμενόταν να παρευρεθούν στην Πορεία Υπερηφάνειας στην πόλη της Νότιας Ασίας (Gamdevi), καθώς η κοινότητα εξακολουθεί να μάχεται για τα δικαιώματά της, συμπεριλαμβανομένης και της ισότητας στον γάμο.

Ο Sudhanshu Latad, υπεύθυνος υπεράσπισης για το The Humsafar trust, δήλωσε στους Hindustan Times: «Ο στόχος των εκδηλώσεων είναι να αυξηθεί η ορατότητα της κοινότητας για να πυροδοτηθεί η ευαισθητοποίηση και η συζήτηση, και να ενισχυθούν οι ασφαλείς χώροι για την κοινότητα.

«Όταν ο κόσμος που περνάει βλέπει να διεξάγονται διασκεδαστικές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους, και βλέπουν τις πολύχρωμες σημαίες μας, αποφασίζουν να μας ακολουθήσουν και να ξεκινήσουν αυτήν τη συζήτηση».

Το τελευταίο Pride της Βομβάης πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2019, με πάνω από 8.000 άτομα να συμμετέχουν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι διοργανωτές αντιμετώπισαν δυσκολίες με χορήγηση αδειών από την αστυνομία, καθώς και εξαιτίας της πανδημίας.

Τον Οκτώβριο του 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε νομοθεσία για την ισότητα στον γάμο, μετά από μια σημαντική καμπάνια, η οποία είχε και την υποστήριξη του κόσμου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δεν αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο

Η απόφαση που πάρθηκε από πέντε δικαστές ανέφερε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει νομοθεσία, καθώς «δεν μπορεί να δημιουργήσει νόμους, αλλά μόνο να επιβάλει».

Ωστόσο, η έδρα τόνισε το δικαίωμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να είναι απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και διακρίσεις.
Δες και αυτό!