Ο Αμβρόσιος κλείνει το μάτι στη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

09/09/2019

Τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου φαίνεται να γλυκοκοιτάζει ο μέχρι πρόσφατα Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (μην ξεχνάμε ότι οι δικηγόροι έχουν δηλώσει όταν θα κάνουν προσφυγή στον Άρειο Πάγο, μετά τη δευτεροβάθμια καταδίκη του), γι΄αυτό και στη τελευταία του ανάρτηση, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

Όπως μας λέει, μάλιστα, προσεύχεται ώστε τα νέα αυτά πρόσωπα “να ξαναφέρουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στο ύψος, που ήταν προτού οι άθεοι και άξεστοι, οι και παρανόμως συμβιούντες, δηλ. οι χωρίς θρησκευτικό, ή και πολιτικό έστω γάμο διάγοντες, προτού, επαναλαμβάνω, οι άθεοι και άξεστοι Ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας! Διότι, αφ΄ότου η Κυβέρνησις του κ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την Εξουσία, η Χώρα μας άρχισε να κατηφορίζη στο γκρεμό της ανυποληψίας και της αυτοκαταστροφής!”

Τονίζει, μάλιστα, ότι τόσο καιρό απέφευγε να ασχοληθεί με τα ελληνικά δικαστήρια “επειδή έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες, καθ’ όσον δεν έχει εισέτι κατατεθή στη Γραμματεία του Δικαστηρίου η από 28ης Ιανουαρίου τρ.έ. ληφθείσα καταδικαστική (επτά μήνες φυλάκιση μέ αναστολή) εναντίον μας Απόφασις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου (!!!!).

Σήμερα όμως, που τα πρόσωπα στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου αλλάζουν, οπότε καί η ελπίδα μας για μια καλύτερη και δικαιότερη Δικαιοσύνη ανατέλλει στον ορίζοντα, μπορούμε να σχολιάσουμε τα της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Το ερέθισμα αντλούμε από την περιπέτεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου (της Κύπρου), ο οποίος διώχθηκε επίσης από τούς Ομοφυλοφίλους για κάποιες «ρατσιστικές» δήθεν Δηλώσεις του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ! Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο, βλέπετε, ακόμη είναι τυφλή και κουφή! Στέκεται στό ύψος της! Δεν επηρεάζεται από τις εντολές του όποιου κ. Κοντονή!!!! Ναί, στέκεται στο ύψος της! «Αθώος ο Μητροπολίτης Μόρφου», γράφουν σήμερα οι Εφημερίδες!”

Ελπίζω μόνο να μην είστε κακεντρεχείς και αρχίσετε τις δεύτερες αναγνώσεις και τα “τι θέλει να πει ο ποιητής”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

______Τις ημέρες αυτές ανεκοινώθησαν οι αλλαγές στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου. Στα νέα αυτά πρόσωπα ευχόμεθα, και προσευχόμεθα, νά έχουν τήν ευλογία του Θεού στην ιερή αποστολή τους. Να ξαναφέρουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στο ύψος, που ήταν προτού οι άθεοι και άξεστοι, οι και παρανόμως συμβιούντες, δηλ. οι χωρίς θρησκευτικό, ή και πολιτικό έστω γάμο διάγοντες, προτού, επαναλαμβάνω, οι άθεοι και άξεστοι Ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας! Διότι, αφ΄ότου η Κυβέρνησις του κ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την Εξουσία, η Χώρα μας άρχισε να κατηφορίζη στο γκρεμό της ανυποληψίας και της αυτοκαταστροφής!
_______Το άρθρο, που σας προσφέρουμε παρακάτω, θίγει αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 16.06.2019. Γράφει φοβερά πράγματα! Ιδού π.χ. ένα απόσπασμα:

«Οι κυβερνητικές παρεµβάσεις έκτοτε ήταν σχεδόν καθηµερινές στους κύκλους της Θέµιδος. Και οι µεθοδεύσεις επίσης. Η προσπάθεια ελέγχου, επηρεασµού και πολιτικής καθοδήγησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης ήταν εµφανής διά γυµνού οφθαλµού. Τοποθετήθηκαν τότε δικαστές πρόθυµοι να υπηρετήσουν το σχέδιο, απείθαρχοι εκπαραθυρώθηκαν, ορισµένοι αντιµετώπισαν πειθαρχικές διώξεις και κάποιοι παροπλίστηκαν ή ετέθησαν απλώς στο περιθώριο».

______Επειδή εμείς έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες, καθ’ όσον δεν έχει εισέτι κατατεθή στη Γραμματεία του Δικαστηρίου η από 28ης Ιανουαρίου τρ.έ. ληφθείσα καταδικαστική (επτά μήνες φυλάκιση μέ αναστολή) εναντίον μας Απόφασις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου (!!!!), απεφύγαμε νά ασχοληθούμε με την κατάσταση των Δικαστηρίων της Χώρας!
_______Σήμερα όμως, που τα πρόσωπα στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου αλλάζουν, οπότε καί η ελπίδα μας για μια καλύτερη και δικαιότερη Δικαιοσύνη ανατέλλει στον ορίζοντα, μπορούμε να σχολιάσουμε τα της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Το ερέθισμα αντλούμε από την περιπέτεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου (της Κύπρου), ο οποίος διώχθηκε επίσης από τούς Ομοφυλοφίλους για κάποιες «ρατσιστικές» δήθεν Δηλώσεις του, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ! Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο, βλέπετε, ακόμη είναι τυφλή και κουφή! Στέκεται στό ύψος της! Δεν επηρεάζεται από τις εντολές του όποιου κ. Κοντονή!!!! Ναί, στέκεται στο ύψος της! «Αθώος ο Μητροπολίτης Μόρφου», γράφουν σήμερα οι Εφημερίδες!
________Το γεγονός αυτό, λοιπόν, μάς δίδει τήν ευκαιρία να ανοίξουμε την καρδιά μας και να διατυπώσουμε το παράπονο της Κοινωνίας για την κυριαρχούσα κατάσταση στην Ελληνική Δικαοσύνη, δημοσιεύοντας το προαναφερθέν άρθρο από τό «ΒΗΜΑ» και συμπληρώνοντας ένα περιστατικό από κάποιο φιλικό μας πρόσωπο, κληρικός και αυτός, ο οποίος δικάστηκε τον Μάρτιο του 2017, αν θυμάμαι καλά, και καταδικάστηκε για ρατσιστική συμπεριφορά σε φυλάκιση οκτώ (8) μηνών με αναστολή, από Δικαστήριο της Βορείου Ελλάδος, όπως περίπου και η ημετέρα ελαχιστότης.
______Το περίεργο στην ιστορία αυτή είναι, ότι καθ’ ον χρόνον η ακροαματική διαδικασία ήταν ακόμη σε εξέλιξη, σε ένα από τα διαλείμματα πλησίασε τον κατηγορούμενο κληρικό κάποιος φίλος του και όλως εμπιστευτικώς του εξεμυστηριεύθη τα εξής: «Πάτερ μου, μόλις προ ολίγου ωμίλησα τηλεφωνικώς με ένα ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού είπαμε τα δικά μας στο τέλος, όλως εμπιστευτικώς, μου είπε τα εξής: νά πης στον φίλο σου τον παπά, ότι το Δικαστήριο θα τον δικάση σε οκτώ (8) μήνες φυλακή! Να μη στενοχωρηθή. Δυστυχώς αυτό είναι Κυβερνητική Απόφαση. Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εθόθη εντολή στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου! Πρέπει να πατάξουμε τον ρατσισμό», μου είπε επί λέξει!
________’Επειτα,. λοιπόν, από δύο-τρείς ώρες ακροαματικής επί πλέον διαδικασίας καί, επίσης, έπειτα από δύο ώρες συσκέψεως των Δικαστών, ο κ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου εκεί ψηλά στη Βόρειο Ελλάδα…..εξετέλεσε την εντολήν! Ανεκοίνωσε δηλ. την καταδικαστική Απόφαση, σύμφωνα με την οποίαν ο κατηγορηθείς για «ρατσισμό» παπάς καταδικάσθηκε όντως σε οκτώ μήνες φυλακή!!!! Ούτε σε έξ, ούτε σε εννέα, αλλά σε οκτω μήνες φυλακή, όπως ακριβώς του είχε προαναγγείλει ο φίλος του διαρκούσης της ακροαματικής διαδικασίας!
_______ ‘Ολα αυτά, λοιπόν, καταδεικνύουν τήν πτώση της Δικαιοσύνης επί της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται δε στο παρακάτω άρθρο του Βήματος με τίτλο: «Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη»! Απολαύστε το! Και ας ευχηθούμε, ώστε η Ελληνική Δικαιοσύνη να επανέλθη στο βάθρο της αξιοπρεπείας!

Αίγιον, 5 Σεπτεμβρίου 2019
Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!