Ασθένεια η ομοφυλοφιλία για τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας;

01/09/2019

Μέλη της ομάδας Queer Corfu βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Ιόνιο Βουλή θέλοντας να διαμαρτυθούν για την εκλογή του Δημήτρη Μεταλληνού στη θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας.

Όμως ανέφερε και το σχετικό κάλεσμα της ομάδας, “Ο Δημήτριος Μεταλληνός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, στα πλαίσια της «επιστημονικής» του κατάρτισης, υπέγραψε επιστολή στήριξής του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε…”.

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ένας επιστήμονας που στήριξε τον μητροπολίτη Μόρφου;

Τη διαφωνία της είχε εκφράσει δημόσια και η παράταξη Εκκίνηση. Ζήτησε ωστόσο σε ένδειξη καλής διάθεσης, μια δήλωση του Δημήτρη Μεταλληνού που να ανασκευάζει.

Ο Δημήτρης Μεταλληνός, προσπάθησε να αιτιολόγησει την κίνησή του να υπογράψει τη δήλωση στήριξης, χωρίς επί της ουσίας να ανασκευάζει.

Αντιθέτως τόνισε ότι:

(…) Η εκκλησία αγαπά και σέβεται τον καθένα, αλλά δε μπορεί όμως να αποδεχθεί και την ασθένεια του καθενός, ενώ η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει ποιους θεωρεί υγιείς. Υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου.

(…) Δεν μπορεί κανένας να προκαλεί σε παρελάσεις, μεταμφιεσμένος σε κληρικό ή να έχει σύμβολα της εκκλησίας, είτε ως εσώρουχα είτε στα γεννητικά του όργανα. Να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα κάποιων οι οποίοι δε σέβονται την διαφορετικότητα της δική μας. 

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Μεταλληνού 

«Προέρχομαι από μια δημοκρατική οικογένεια που σεβόμαστε τις δημοκρατικές αρχές, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμη και τις χριστιανικές. Είχα ένα παράπονο. Θα ζητούσα από κάποιους ανθρώπους που με λοιδορούν τις τελευταίες μέρες, λες και εγώ δεν έχω οικογένεια, τουλάχιστον να με έπαιρναν ένα τηλέφωνο. Ειλικρινά δεν γνώριζα όλο αυτό το bulling που υπέστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήθελα λοιπόν, για ένδειξη καλής στάσης, μια δημόσια συγνώμη τουλάχιστον. Σκυλεύτηκα, στηλιτεύτηκα σαν ο τελευταίος και τότε κατάλαβα πως θα μπορούσα να βρεθώ στην θέση αυτών των ανθρώπων που λανθασμένα το λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου που χρησιμοποίησε μια φράση. Όμως το εξήγησε. Εμένα όταν μου ζητήθηκε η στήριξη στον Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος αγωνίζεται με ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, ο κ. Σαρλής γνωρίζει το ανοιχτό μαρτύριο που υπέστη ο κυπριακός λαός, άκουσα για κάποιες αρχές του σε μια ιδιωτική συζήτηση, μια βλακώδη φράση που ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου όχι σε γραπτό λόγο. Πρέπει να προσέχουμε όλοι το λόγο μας διότι απομονώνονται ακόμη και οι ιδιωτικές συζητήσεις. Η εκκλησία αγαπά και σέβεται τον καθένα, αλλά δε μπορεί όμως να αποδεχθεί και την ασθένεια του καθενός, ενώ η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει ποιους θεωρεί υγιείς. Υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου. Ο χώρος της εκκλησίας έχει τις δικές της αρχές που δεν μπορούν να επιβληθούν σε όσους δεν το επιθυμούν. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Δεν μπορεί κανένας να προκαλεί σε παρελάσεις, μεταμφιεσμένος σε κληρικό ή να έχει σύμβολα της εκκλησίας, είτε ως εσώρουχα είτε στα γεννητικά του όργανα. Να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα κάποιων οι οποίοι δε σέβονται την διαφορετικότητα της δική μας. Ναι στην ελευθερία του λόγου μέχρι του σημείου εκείνου που δεν προσβάλλει στην ελευθερία του άλλου. Θα στηρίζω όποιον συμπολίτη καταδιώκεται για τις ιδέες του αρκεί να εδράζονται στο σύνταγμα της χώρας».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!