11 χρόνια μετά τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας το Εκουαδόρ συνεχίζει να βιάζει gay άτομα, με στόχο να τα θεραπεύσει

10/02/2018
από

Θύματα βιασμού και ξυλοδαρμού καταλήγουν τα gay άτομα στο Εκουαδόρ, που συμμετέχουν σε “θεραπείες” που υπόσχονται την “απομάκρυνση της ομοφυλοφιλίας”.

Μεταμφιεσμένες ως κλινικές αποτοξίνωσης τα κέντρα αυτά συνεχίζουν το τρομακτικό τους έργο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν λόγο για εξευτελισμούς, βιασμούς και βασανιστήρια σε gay άτομα, παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία έχει πάψει να θεωρείται παράνομη στη χώρα από το 1997.

Το μεγαλύτερο, μάλιστα, ποσοστό των θυμάτων αφορά σε λεσβίες γυναίκες.

“Μας βιάζουν για να μας δείξουν τι σημαίνει να κάνεις σεξ με άνδρα. Μας αναγκάζουν να βαφόμαστε και να φοράμε προκλητικά ρούχα. Εξευτελίζουν τόσο την gay όσο και την γυναικεία μας ταυτότητα…”

Η Cayetana Salao από την LGBTI ομάδα “Taller de Comunicacion Mujer”, δήλωσε στο Reuters. “Είναι μια πραγματικότητα. Οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται σε ιδιωτικές και παράνομες κλινικές που καμουφλάρονται ως κέντρα απεξάρτησης αλκοόλ και νακρωτικών.”

Το φαινόμενο αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα και έγινε παγκοσμίως γνωστό το 2012, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες κλινικές. Παρόλ’ αυτά χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να έρθει η δημόσια κατακραυγή, με μια μεγάλη εκστρατεία που τις έθεσε εκτός νόμου και έκλεισε περισσότερες από 207 κλινικές σ’ όλη τη χώρα.

https://avmag.gr/76389/etsi-ine-i-zoi-mesa-s%CE%84ena-stratopedo-therapias-ton-omofylofilon-sto-ekouador/

Αλλά οι πρακτικές αυτές συνεχίζονται να δρον παράνομα στη χώρα.

 
Δες και αυτό!