Την ισότητα στον γάμο νομιμοποίησε το Εκουαδόρ

13/06/2019

Τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποίησε εχθές το ανώτατο δικαστήριο στο Εκουαδόρ, με αφορμή τη δίκη δύο gay ζευγαριών.

Το συνταγματικό δικαστήριο στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, δικαίωσε τα δύο ζευγάρια που είχαν κινηθεί εναντίον της πολιτείας, η οποία δεν τους επέτρεπε να παντρευτούν. Ένα από αυτά τα ζευγάρια είναι ο Efrain Soria και ο Javier Benalcazar.

Σύμφωνα με το AFP, ο Sorio, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, δήλωσε: “Θέλω να πω ένα γεια στο Javier, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο Guayaquil. Γλυκέ μου, σ΄αγαπώ.”

Ο Soria προσκάλεσε επίσης όλα τα LGBT+ άτομα “να απολαύσουν τη χαρά που προέρχεται από την ισότητα”.

Οι τέσσερις δικαστές (από τους εννιά) που ψήφισαν ενάντια στην ισότητα, δήλωσαν ότι οι αλλαγές του συντάγματος πρέπει να αποφασίζονται από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το AFP, οι αποφάσεις του συνταγματικού δικαστηρίου είναι «δεσμευτικές και υποχρεωτικές». Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιες αρχές που εκτελούν γάμους είναι υποχρεωμένες να υπακούσουν.

Δεν αναγνωρίζεται η παιδοθεσία

Δυστυχώς η ισότητα στον γάμο δε σημαίνει ότι αναγνωρίζεται στα ομόφυλα ζευγάρια και η δυνατότητα να παιδοθετήσουν.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής αναγνώρισε τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό το 1998, καθιστώντας παράνομη τη διάκριση των LGBT+ ατόμων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!