Το ΑΠΘ κουράστηκε να περιμένει και αναγόρευσε (στα μουλωχτά) τον Άνθιμο σε επίτιμο διδάκτορα

16/07/2019

Πόσο να κρατηθεί κι αυτό το ΑΠΘ; Δύο χρόνια παλεύει μ΄αυτή την ιστορία. Μην μπορώντας να αντέξει άλλο, αποφάσισε να προχωρήσει με την αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας.

Φυσικά και όλη η τελετή έγινε στα μουλωχτά και χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι. Όχι σαν την προηγούμενη φορά, που όταν μαθεύτηκε έπεσαν όλοι/ες να τους φάνε, επειδή και καλά ο μητροπολίτης «εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμή».

Εντάξει, μπορεί ο εν λόγω “πατέρας” της Χριστιανοσύνης να έχει παρομοιάσει τους gay χειρότερους από ζώα, να έχει μιλήσει για θανάσιμα αμαρτήματα και να διοργανώνει ολονυχτίες μίσους υιοθετώντας ομο/τρανσφοβικό λόγο, αλλά είναι αυτός λόγος για να μην το αναγορεύσουν;

https://youtu.be/aaG36IjxSrQ

Ή είναι ο κακοποιητικός λόγος απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, όπως εκείνο το αμίμητο: “αν ανακατέψουμε τη Θεσσαλονίκη με άλλους λαούς και άλλα θρησκεύματα, θα είναι έγκλημα” ή το άλλο το βαθιά χριστιανικό “υπάρχουν όρια στο αγαπάτε αλλήλους”;

Θα μου πεις είναι και εκείνες οι βεγγέρες από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τη σύζυγο του, αλλά εντάξει μωρέ.

Και με την Παπάφειο που τον κατηγορούσαν για τη συγκάλυψη βιασμού ανηλίκου από άλλους ανήλικους τρόφιμους του ορφανοτροφείου, απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.

Είναι δηλαδή όλα αυτά λόγος να μην τιμηθεί από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα;

Πάλι καλά που υπήρχαν και τα εκκλησιαστικά μέσα (αφού κανένα άλλο δεν προσκλήθηκε) να βγάλουν και καμιά φωτογραφία για να θυμούνται οι άνθρωποι την ημέρα που αναγόρευσαν την ομοφοβία και τον ρατσισμό σε επίτιμο διδάκτορα.

Τέλος, να πούμε πώς φυσικά και είναι τυχαίο το ότι η αναγόρευση αυτή έγινε στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ (είχε μπει σε εκκρεμότητα σχεδόν δύο χρόνια) και καμία σχέση δεν έχει με τη λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα.

Αμβρόσιε, η σειρά σου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!