Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαθε Νίκο Οικονομόπουλο

21/05/2019
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Μια “διαφορετική” συνέντευξη έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκπομπή Happy Day και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε η λεζαντούλα κάτω από το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που μας πληροφορούσε ότι “οι δουλειές του σπιτιού είναι υπόθεση της νοικοκυράς”, άποψη με την οποία συμφώνησε και η ίδια η παρουσιάστρια (ακόμη πιο τραγικό).

Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους (συγγνώμη λεζάντα του Alpha), τίποτα το διαφορετικό δεν είχε αυτή η συνέντευξη. Αντιθέτως, ήταν πλήρως εναρμονισμένη με την κοινότοπη και σεξιστική άποψη που αναγνωρίζει τις δουλειές του σπιτιού ως γυναικείες και ταυτίζει τις γυναίκες με το νοικοκυριό.

Κι ενώ το σκεπτικό του κ. Μητσοτάκη μας θυμίζει αρκετά αυτό του Νίκου Οικονομόπουλου, του λαϊκού τροβαδούρου που πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει: “κι εγώ όταν τρώω, δεν σηκώνω το πιάτο μου. Δεν το κάνω εσκεμμένα, απλά έτσι έμαθα από τον παππού. Πιστεύω ότι η γυναίκα στο σπίτι έχει κάποιες συγκεκριμένες δουλειές να κάνει…”, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι αρκετό πιο επικίνδυνο.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά μια ολόκληρη παράταξη που αξιώνει θέση εξουσίας και που γίνεται κοινωνός σεξιστικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων.

Κι επειδή είναι και επίκαιρο, να πούμε ότι οι γυναίκες σήμερα αποτελούν μόνο το 1/3 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης τρέχουν καμπάνια με στόχο να παρακινήσουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με την πολιτική. Τομέας που φαντάζομαι ότι για τον Μητσοτάκη (και τον Οικονομόπουλο) αποτελεί ανδρική υπόθεση.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!