Ο πρώτος Αυστραλός ποδοσφαιριστής που κάνει coming οut ως gay

14/05/2019

Ο Andy Brennan έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Αυστραλίας, που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του, λίγους μήνες μάλιστα μετά τον χωρισμό του με τη σύντροφό του.

Ο πρώην παίκτης των Newcastle Jets έκανε coming out εχθές, μέσα από μια ανάρτησή του στο instagram.

“Μου πήρε χρόνια ώστε να αισθανθώ άνετα να το πω – είμαι gay. Φοβόμουν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τις φιλίες μου, τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου”, έγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Αλλά η υποστήριξη των ανθρώπων γύρω μου ήταν τόσο εκπληκτική που με βοήθησε να κάνω το τελικό βήμα, να είμαι εντελώς ανοιχτός. Το να είμαι ανοιχτός είναι ο καλύτερος τρόπος για εμένα να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου. Έτσι… συνεχίζω.”

https://www.instagram.com/p/Bxbvm2Xn5F8/?utm_source=ig_embed

Σε δήλωσή του στη Herald Sun, o Brennan υποστήριξε ότι ένιωθε να σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Χώρισε με τη σύντροφό του τον περασμένο Ιούνιο.

“Πριν έξι μήνες το σκεφτόμουν πολύ, προσπαθούσα να το κρύψω και να το βάλω στην άκρη εξ αιτίας της αντίδρασης που πίστευα ότι θα είχαν πολλοί αν το μάθαιναν. Μάλλον κουβαλούσα αυτό το βάρος για τόσο καιρό, ώσπου συνειδητοποίησα ότι μπορώ να είμαι ανοιχτός με τους ανθρώπους και ότι μπορώ να μιλώ γι΄αυτό.”

https://www.instagram.com/p/BMf6DGsjsXF/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!