Η εταιρεία που βασίζεται στην τοξική αρρενωπότητα για να πουλήσει προϊόντα μακιγιάζ σε άνδρες

12/05/2019

Η War Paint: Makeup for Men είναι ένα νέο brand καλλυντικών που απευθύνεται αποκλειστικά σε άνδρες.

Με ένα όνομα που αναφέρεται σε πόλεμο αλλά και με μια αυστηρή μαύρη συσκευασία είναι σαφές ότι η εταιρεία απευθύνεται σε ένα σε πολύ συγκεκριμένο δημογραφικό: του μάτσο άνδρες.

Δεδομένου ότι τα queer άτομα απορρίπτουν τη διάκριση των καλλυντικών σε ανδρικά και γυναικεία, αυτό το brand σίγουρα στοχεύει στους straight άνδρες.

Στην ιστοσελίδα τους μαθαίνουμε μάλιστα, για το πώς το ανδρικό δέρμα διαφέρει από το γυναικείο.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όλο το δέρμα είναι το ίδιο, ωστόσο το ανδρικό δέρμα είναι πολύ διαφορετικό από το δέρμα των γυναικών. Το δέρμα των ανδρών είναι φυσικά πιο σκληρό, το δέρμα στο πρόσωπο ενός άνδρα είναι 25% παχύτερο από το γυναικείο, το δέρμα των ανδρών έχει επίσης μεγαλύτερους πόρους και πολλά περισσότερα από αυτά που παράγουν σμήγμα».

Αποδίδουν μάλιστα αυτές τις διαφορές στην τεστοστερόνη.

«Την τελευταία φορά που κοίταξα (περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν), το μακιγιάζ δεν ανήκει σε κάποιο φύλο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται ειδική φόρμουλα για τους άνδρες. Τα προϊόντα που υπάρχουν ήδη, ανεξάρτητα από το πόσο έντονα και σεξιστικά απευθύνονται στις γυναίκες, είναι διαθέσιμα και φτιαγμένα για όλους», γράφει ο Marci Robin για το Glamour.

Αρκετές ήταν και οι αντιδράσεις στο Twitter που κατηγόρησαν την εταιρεία ότι ενισχύει την τοξική αρρενωπότητα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!