Μελέτη: Ο μέσος όρος των σεξουαλικών συντρόφων ανδρών σε 35 χώρες

21/10/2021
από
σεξουαλικών συντρόφων
σεξουαλικών συντρόφων

Μια μελέτη αποκάλυψε τον μέσο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων των ανδρών σε 35 χώρες, με την Τουρκία να προηγείται.

Σύμφωνα με την έρευνα της πλατφόρμας ανδρικής ψυχικής υγείας Manuel, οι άνδρες στη διηπειρωτική χώρα είχαν κατά μέσο όρο 14,5 σεξουαλικούς συντρόφους. Η έρευνα δεν αφορά συγκεκριμένους άνδρες, ή ΛΟΑΤΚ άνδρες, ούτε αποκλείει κάποια κατηγορία.

Αριθμός σεξουαλικών συντρόφων

Μετά την Τουρκία ακολουθεί η Αυστραλία, όπου οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13,3 σεξουαλικούς συντρόφους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων κατά μέσο όρο για τους άνδρες σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου – σύμφωνα με την έρευνα – είναι 9.

Η Νέα Ζηλανδία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 13,2 σεξουαλικούς συντρόφους κατά μέσο όρο. Οι ΗΠΑ έχουν 10,7, ακολουθεί αμέσως μετά η Ελλάδα με 10,6, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο 9,8. Στο κάτω μέρος της λίστας βρίσκεται η Ινδία, όπου οι άνδρες είχαν κατά μέσο όρο 3 σεξουαλικούς συντρόφους.

Η πρώτη φορά

Επιπλέον, δίνεται η πληροφορία σχετικά με τον μέσο όρο της ηλικίας των ανδρών που κάνουν πρώτη φορά σεξ. Εδώ, η Ελλάδα δίνει την ηλικία των 18,1 ετών ακολουθώντας τις ΗΠΑ με ηλικία 18 ετών, με την Ισλανδία να σημειώνει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, μόλις 15,6 ετών.

Απαντώντας στα ευρήματα, ο Dr. Earim Chaudry, Medical Director της Manual, είπε:

«Ενώ οι άνθρωποι σε ορισμένες χώρες αποδεικνύουν ότι έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους από άλλες, είναι σημαντικό να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτά τα στοιχεία. Το ασφαλές, συναινετικό σεξ πρέπει, επίσης, να ασκείται, και ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων δε συσχετίζεται με το επίπεδο ικανοποίησης ενός άνδρα από τη σεξουαλική του ζωή.»
Δες και αυτό!