Πληθαίνουν τα bi άτομα στις ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα

25/04/2019
από

Οι γυναίκες, οι μορφωμένοι άνθρωποι, οι μη-λευκοί άνθρωποι και οι άθεοι είναι περισσότερο πιθανό να είναι bi.


Όλο και περισσότερα άτομα αυτοπροσδιορίζονται ως bi τις ΗΠΑ, σύμφωνα την τελευταία εξάμηνη Γενική Κοινωνική Έρευνα (GSS). Διαπιστώνεται ότι πάνω από το 3% των ανθρώπων, που ζουν στις ΗΠΑ, αυτοπροσδιορίζεται ως bi. Το ίδιο ποσοστό το 2008 ήταν μόλις 1%.

Οι κοινωνιολόγοι D’Lane Compton και Tristan Bridges σχολίασαν την έρευνα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των bi ατόμων φαίνεται να αυξάνεται κάθε χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός εκείνων που αυτοπροσδιορίζεται ως gay ή λεσβίες παραμένει σταθερός.

Τόνισαν, επίσης, ότι η άνοδος των bi ατόμων οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις γυναίκες. Όλο και περισσότερες νεαρές γυναίκες αυτοπροσδιορίζονται ως bi, σε αντίθεση με τους bi άνδρες.

Οι δύο κοινωνιολόγοι σημείωσαν ακόμη ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την GSS αντικατόπτριζαν αυτά της έρευνας Gallup.

«Η Gallup ανέφερε ότι μεγάλο μέρος της αλλαγής στον αυτοπροσδιορισμό της bi ταυτότητας, μεταξύ 2012 και 2016, θα μπορούσε να αποδοθεί στη νεολαία, στις γυναίκες, στους μορφωμένους, μη-λευκούς και άθεους» .

Η έρευνα GSS έδειξε, επίσης, ότι ο αριθμός των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως gay ή ως λεσβία έχει μειωθεί μεταξύ 2016 και 2018.

Τα ομοφυλόφιλα άτομα ήταν σχεδόν το 2,5% το 2016, ενώ το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε λίγο περισσότερο από 1,5% το 2018.




Δες και αυτό!