Gay 15χρονος αυτοκτόνησε μετά από ομοφοβικό bullying

22/04/2019
από

Ο Nigel Shelby, ένας 15χρονος μαθητής ζούσε στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Στις 19 Απριλίου έδωσε τέλος στη ζωή του, μετά από ομοφοβικό bullying, που υπέστη από συμμαθητή του.

Η Nadia M. Richardson ξεκίνησε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία με τίτλο: “No More Martyrs” . Η ίδια φοίτησε στο Γυμνάσιο του Χάντσβιλ.

«Εγώ ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αυτήν την απώλεια» , έγραψε για το θάνατο του Shelby, «Έχουμε τόσα πολλά να καταλάβουμε και να κάνουμε. Ρατσισμός, σεξισμός, ομοφοβία, ταξικές διακρίσεις. Όλα αυτά παίζουν έναν ρόλο. Το bullying είναι ένα αρρωστημένο προϊόν ενός κόσμου, που είναι ικανός να συμπεριλάβει αυτό που θεωρείται διαφορετικό. Ως αποτέλεσμα, επιβαρύνονται ψυχολογικά τα άτομα, απομονώνονται, αισθάνονται ντροπή και κατάθλιψη. Μην αποφεύγετε τις απαραίτητες συνομιλίες γύρω από αυτό. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο» .

Το Χάντσβιλ είναι γνωστό ως «Rocket City» , επειδή φιλοξένησε πολλές κυβερνητικές αποστολές πυραύλων. Το Pride της πόλης για τον λόγο αυτό ονομάζεται Rocket City Pride οι διοργανωτές του οποίου, μίλησαν εναντίον του ομοφοβικού εκφοβισμού:

«Έχει σπάσει η καρδιά μας από το θάνατο του Nigel Shelby, ενός 15χρονου νεαρού στο γυμνάσιο του Χάντσβιλ»
, έγραψαν στο Facebook.

«Ο Nigel έδωσε τέλος στη ζωή του, γιατί ήταν θύμα εκφοβισμού, επειδή ήταν gay. Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να βγάλουν κάποιο νόημα στα συντριπτικά αυτά νέα» .

Μια σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια για να βοηθήσει τη μητέρα του Shelby να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας. Οι δωρεές υπερέβησαν αυτόν τον στόχο και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 14.000 δολάρια σε μόλις δύο ημέρες.

Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη καλέστε στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για ΛΟΑΤΚΙ άτομα 11528, ή στο 1018, Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Όταν η Μαίρη Συνατσάκη «κάλεσε» το 11528 – Δίπλα σου




Δες και αυτό!