Μητέρα είπε σε δάσκαλο ότι θα σκοτώσει τον γιο της αν είναι gay

08/04/2019
από

Οι διαμαρτυρίες σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κλιμακωθεί, με μία μητέρα να φτάνει στο σημείο να πει σε δάσκαλο, ότι αν ο γιος της είναι gay, θα τον σκοτώσει.

Σε δημοτικό σχολείο στη βορειοδυτική Αγγλία, ένας δάσκαλος ανέφερε τη συγκεκριμένη μητέρα στις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες, μετά από το σχόλιο που έκανε. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε στους The Sunday Times: “Αυτός ο γονέας είπε σ’ ένα από τα μέλη του προσωπικού μου: “Το να είναι [LGBT] το παιδί είναι αηδιαστικό. Αν το παιδί μου έμοιαζε έτσι, θα έπρεπε να τον σκοτώσω για την τιμή του.” 

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι θυμωμένες/οι διαδηλώτριες/τές, που είναι και γονείς, στοχοποιούν LGBT δασκάλες/ους, σύμφωνα με πηγές μίας ένωσης διδασκαλίας.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με την εισαγωγή του προγράμματος “No Outsiders” στο σχολείο του Parkfield στο Birmingham. Το πρόγραμμα αυτό εμπνεύστηκε ο καθηγητής Andrew Moffat από το Birmingham, ο οποίος γι’ αυτό το πρόγραμμα επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού.

Με σύνθημα: “Δικό μου το παιδί, δική μου κι η επιλογή” γονείς αντιδρούν στο “μάθημα των gay σχέσεων”

Έκτοτε, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο για την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών για τη σεξουαλική αγωγή.

Παρόλο, ο νόμος αναμένεται ακόμη να περάσει από το House of Lords του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτός ο νόμος θα επιβάλλει σε όλα τα σχολεία της Αγγλίας να διδάξουν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ενώ τα παιδιά των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να μάθουν για τις διαφορετικές οικογένειες.

«Αν δε θες τα παιδιά σου να μαθαίνουν για τα LGBT+ άτομα, τότε είσαι ομοφοβικός»




Δες και αυτό!