Stephen Fry για Brexit: «Τι ταπείνωση, τι ντροπή για τη χώρα μας»

19/03/2019
από

Ο αγαπημένος Βρετανός συγγραφέας και κωμικός, Stephen Fry, ζήτησε νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από την καμπάνια People’s Vote, ο Fry περιγράφει τη διαδικασία, που χρειάζεται να ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία γνωστή ως Brexit, χαρακτηρίζοντάς την ταπείνωση.

«Ω κυρίες και κύριοι, πώς φτάσαμε σ’ αυτό» , αναρωτιέται ο Fry στο βίντεο, «Τι ταπείνωση, τι ντροπή για τη χώρα μας» .

Ο Fry συνεχίζει λέγοντας ότι στο μόνο πράγμα που μπορεί να συμφωνήσει η αντιτιθέμενη πλευρά της πολιτικής αυτής, είναι στο πόσο σημαντική θα είναι οποιαδήποτε απόφαση σχετική με το Brexit για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Είναι ανοησίες, είναι απλά ανοησίες. Και το θύμα είναι η Βρετανική δημοκρατία, γελάει ο κόσμος με την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, για εκείνο το πράγμα για το οποίο θέλαμε να είμαστε ανώτεροι” .

Στη συνέχεια, ο Fry υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα είναι η μόνη επιλογή που προχωράει τα πράγματα προς τα εμπρός: «Η μόνη επιλογή είναι να το θέσουμε στους ανθρώπους. Για να γίνει ένα ενημερωμένο δημοψήφισμα» .

https://twitter.com/peoplesvote_uk/status/1107573084679274497

Ολοκληρώνει λέγοντας ότι οι βουλευτές θα πρέπει, όχι μόνο να διεξάγουν δημόσια ψηφοφορία, αλλά να σεβαστούν και το αποτέλεσμά της.

Μετά την πορεία του People’s Vote στις 20 Οκτωβρίου 2018, η εκστρατεία προσπαθεί για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με το Brexit κι ανακοίνωσε νέα πορεία το Σαββατοκύριακο πριν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Στις 23 Μαρτίου, τα μέλη της LGBT κοινότητας θα συναντηθούν για άλλη μια φορά. Θα απαιτήσουν, όποιο συμπέρασμα κι αν φέρει το Κοινοβούλιο, να τεθεί υπόψιν του λαού με δημοψήφισμα (LGBTI & THE EU:THE LGBTI CASE FOR A PEOPLE’S VOTE: https://www.gaystarnews.com/wp-content/reports/GSN_LGBTI-and-the-EU.pdf

 




Δες και αυτό!