“Δεν υπάρχουν gay άτομα στη Μαλαισία” δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού

06/03/2019
από

Ο Υπουργός Τουρισμού, Τεχνών και Πολιτισμού της Μαλαισίας ισχυρίστηκε ότι η χώρα δεν έχει κανένα gay άτομο, σύμφωνα με τα μέσα.

“Δε νομίζω ότι έχουμε κάτι τέτοιο (gay άτομα) στη χώρα μας” επανέλαβε ο Mohammaddin Ketapi σε δημοσιογράφο από στη Deutsche Welle κατά τη διάρκεια της ITB Berlin.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Μαλαισία καλοδέχεται gay τουρίστες. Η Μαλαισία είναι partner της ITB Berlin, της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό και τα ταξίδια παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται στη μέση μιας ανησυχητικής προσπάθειας απομόνωσης, περιθωριοποίησης και καταστολής της LGBT κοινότητας, με την αστυνομία να εισβάλλει, συχνά, σε LGBT συλλόγους, προβαίνοντας σε συλλήψεις. Σε μία πολλή συντηρητική περιοχή, μάλιστα, οι γυναίκες βρίσκονταν υπό την κράτηση του κράτος, ώστε να τις “διαφυλάξουν από το λεσβιακό σεξ” . Τουλάχιστον δύο γυναίκες έχουν δολοφονηθεί τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη ρητορική μίσους κατά των LGBTI ατόμων.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας πέρυσι δήλωσε ότι η Μαλαισία δε μπορούσε να δεχτεί τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, χαρακτηρίζοντάς τα, ως ξενόφερτα από τη Δύση.

Ένας πολιτικός από το κόμμα των πρασίνων της Γερμανίας, ο Volker Beck, διαφώνησε και εξέφρασε την ένστασή του, όταν πληροφορήθηκε για τη συνεργασία της Μαλαισίας με την ITB του Βερολίνου, λόγω της έντονης ομοφοβίας της χώρας.

Το επιτελείο του Υπουργού που ήταν μαζί του στο Βερολίνο προσπάθησε να μαζέψει το σχόλιό του, διευκρινίζοντας ότι ο Υπουργός αναφερόταν στην επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των LGBT ανθρώπων στη χώρα του.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ξεκαθάρισε τις ομοφοβικές θέσεις της




Δες και αυτό!