Έτσι γιόρτασαν οι αστροφυσικοί το Pride στην Αυστραλία

04/03/2019
από

Οι επιστήμονες στον Εθνικό Επιστημονικό Σταθμό της Αυστραλίας (CSIRO) φώτισαν το πιο διάσημο και σύγχρονο τηλεσκόπιο, Australian Square Kilometre Array Pathfinder (ASKAP), στα χρώματα του ουράνιου τόξου με αφορμή το Pride.

Οι έξι από τους 36 πομπούς φωτίστηκαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου για το Sydney Mardi Gras. Η τοποθεσία τους είναι ιδανική για τη λήψη των “ψιθύρων” από το διάστημα.

Τα χαμηλά επίπεδα παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων και η περίπλοκη επιτόπια υποδομή είναι απαραίτητα για την εξερεύνηση της προέλευσης του σύμπαντος.

Οι LGBTQI επιστήμονες συμμετέχουν στο Mardi Gras

Πενήντα άτομα από το προσωπικό του CSIRO συμμετείχαν στην παρέλαση του Pride στις 2 Μαρτίου. Μάλιστα, είχαν μαζί τους και μία γιγαντιαία διπλή έλικα, που συμβόλιζε το DNA.

«Πιστεύουμε πραγματικά στην ποικιλομορφία του είδους μας και πώς οι διαφορετικές προοπτικές φέρνουν καινοτομία και διαμορφώνουν το μέλλον μας για όλους» , δήλωσε η Sarah Pearce.

Η Pearce είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του CSIRO και της Αστρονομίας και Διαστημικής Επιστήμης (CASS) και ήταν εκείνη που ίδρυσε την επιτροπή ποικιλομορφίας της CASS το 2014, ως σύμμαχος της κοινότητας των LGBTI ατόμων.

“Μέσα από τους ανθρώπους μας και τις διαφορετικές κουλτούρες τους το CSIRO μπορεί να φαντάζεται, να εφευρίσκει και να καινοτομεί προσφέροντας λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις της Αυστραλίας” έγραψε η ομάδα των επιστημόνων στο blog τους.

“Η ποικιλομορφία είναι στο DNA μας και η LGBTQI+ κοινότητά μας είναι μέρος αυτού του DNA.

Βασικά, η έρευνα από το Συμβούλιο Ποικιλομορφίας της Αυστραλίας, έδειξε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε μία συμπεριληπτική ομάδα είναι εννέα φορές περισσότερο πιθανό να προβούν σε κάτι καινοτόμο και δέκα φορές πιο πιθανό να είναι πιο αποτελεσματικές/οί, από ότι οι συνάδελφοί τους σε μη-συμπεριληπτικές ομάδες.

Θέλουμε οι άνθρωποι να φέρνουν τον εαυτό τους ολόκληρο στον χώρο εργασίας τους, να δημιουργούν πιο υγιείς και χαρούμενους χώρους εργασίας, όπου οι άνθρωποι θα ενδυναμώνονται πραγματικά και θα είναι ελεύθερες/οι να καινοτομούν και να διαμορφώνουν το μέλλον.” 




Δες και αυτό!