Για την υπόθεση του Ν. Γεωργιάδη, μόνο δύο κουβέντες για να μην το χάσουμε εντελώς: δεν πρέπει να κατασκευάζουμε μια καταδίκη για παιδεραστία, ενώ η ποινή δεν αφορά αυτό.
Πρέπει να μιλάμε για την ποινή και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, που είναι ότι ένας άνθρωπος σε πολιτική θέση, με ο,τι προνόμια και ισχύ του δίνει αυτό, λευκός, άνδρας, οικονομικά εύρωστος, δέχτηκε να κάνει χρήση υπηρεσιών κυκλώματος που αφορά μια από τις πιο παραβιαστικές, ανήθικες, παράνομες έννοιες και δράσεις, αυτή της εμπορίας ανθρώπων, με οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση. 2 μέρες τώρα λίγοι επιμένουν σε αυτό στη δημόσια κουβέντα, αντίθετα όλοι λένε για την υποτιθέμενη παιδεραστία. Δεν είναι τυχαίο: το συλλογικό θυμικό αφυπνίζεται μπροστά στην εκμετάλλευση “αθώων παιδιών”, αλλά μάλλον χαμηλώνει το κεφάλι με κρυφή συνενοχή μπροστά στο έγκλημα του trafficking. Γιατί αυτό που δε συζητάμε είναι ότι 1 στους 2 άνδρες Έλληνες έχει κάνει χρήση τέτοιων υπηρεσιών. Και ότι υπάρχει μια ακραία σεξιστική υπόνοια από πίσω, ότι “όποιος πηδάει και πληρώνει είναι μάγκας ή τουλάχιστον…συνηθισμένος”, ακόμα και αν “πηδάει” θύματα εκμετάλλευσης.

Ε λοιπόν όχι, δεν είναι οκ να γίνεσαι συνένοχος, εσύ και τα προνόμιά σου, σε τέτοιο έγκλημα, σε βάρος εννοείται των λιγότερο προνομιούχων (ή αυτών με κανένα σχεδόν προνόμιο από όταν γεννήθηκαν) αυτής της γης. Δεν είναι οκ να ζητάς ασυλία για αυτό. Δεν είναι οκ να λες ότι δεν είναι πολιτικό θέμα.

Δεν είναι οκ επίσης, όλοι εμείς οι κριτές να αφυπνίζουμε συντηρητικά αντανακλαστικά μιλώντας για παιδεραστία, ΟΤΑΝ αφορά σε άτομα άνω των 15. Η έλλειψη συναίνεσης είναι δεδομένη λόγω του ότι εξαναγκάζονταν σε πράξη ως θύματα ακραίου καθεστώτος εκμετάλλευσης, όχι επειδή διεπράχθη παιδεραστία.

Έχουν γίνει αγώνες στη χώρα, έναντι των συντηρητικών και λαϊκιστικών δυνάμεων, για να περάσει επιτέλους αυτή η συναίνεση από τα 15. Και βέβαια για να σπάσει το στερεότυπο του “γκέι παιδεραστή”.

Και τώρα ως μέλη κινημάτων μιλάμε για “ανώμαλο παιδεραστή”, αντί π.χ για “ακραίο εκμεταλλευτή θυμάτων εμπορίας” και “πολιτικά ανήθικο άνθρωπο”;;

Έλενα – Όλγα Χρηστίδη 
Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Orlando lgbt+

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υποθέτω ότι αν ο “κύριος” αυτός ήταν στέλεχος του Σύριζα δεν θα είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση. Και το ζήτημα θα περνούσε στο ντούκου. Ή μήπως όχι?

  2. Αν δεν έπαιζε ρόλο η ηλικίας δεν θα έτρωγαν 20 χρόνια φυλακή οι συγκατηγορούμενοί του στην Μολδαβία, τόσα θα έτρωγε αι αυτός αν δεν γλύτωνε με το διπλωματικό διαβατήριο. Αν η υπόθεση αφορούσε τον Γεωργιάδη με συνομίλικούς του εκδιδόμενους δεν θα την συζητούσε κανένας σήμερα. Την συζητούμε γιατί πήγαινε με παιδιά πάνω απο 15 και κάτω απο 16.

  3. Δεν ξέρω αν έχετε παιδιά και πως εκτιμάτε την ωριμότητά τους. Είναι διαφορετικό όταν δύο παιδιά της ηλικιάς τους ή ένα δύο χρόνια μεγαλύτερα να γνωρίζουν τον έρωτα και είναι διαφορετικό η εκπόρνευση με αγνώστους σε αυτήν την ηλικία. Εαν πέρασαν τα 15 ή όχι αυτό δεν σας αφορά εσάς σαν ψυχολόγο γιατί δεν παράγετε κανένα διαφορετικό αποτέλεσμα αν κάποιος έχει περάσει ή όχι τα 15 χρόνια έστω και για μία μέρα, αυτό αφορά΄τους νομικούς. Είναι τραγικό να υποστηρίζετε οτι δεν παίζει ρόλο η ηλικίας εάν τα παιδιά έχουν περάσει τα 15 χρόνια τους έστω και για μία μέρα , δεν είναι αυτή η δουλειά σας, ή μήπως αυτή είναι;. Οι αγώνες που επικαλείστε για να περάσει η “συναίνεση” έτσι όπως την εννοείτε εσείς εξυπηρετεί μόνο τους παιδεραστές και όχι τα παιδιά και το κίνημα απελευθέρωσης. Τελικά όλα τα βολικά επιχειρήματα μπήκαν στην σειρά, όλοι όλοι το ίδιο κάνουνε, τα παιδιά δεν είναι παιδιά, και αυτό ήταν, να τελειώνει εδω το θέμα.

Comments are closed.