«Αθρόα λαθρομετανάστευση» και θέλουμε «να έχουμε Έλληνες» στο κάδρο Γεωργιάδη για το συνέδριο γονιμότητας

14/06/2021
από

Να μη «χάσουμε την μεγάλη συζήτηση εξαιτίας ενός κακού σποτ» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το συνέδριο γονιμότητας που προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί, αρνούμενος να απαντήσει εάν θα απέσυρε τη συμμετοχή του ως ομιλητής ή όχι. Για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το σποτ του συνεδρίου ναι μεν ήταν απαράδεκτο και προσβλητικό, αλλά από την άλλη υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα και «πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

Το σποτ ήταν απαράδεκτο και προσβλητικό, αλλά περίμενε να δει τι θα γίνει με το συνέδριο γονιμότητας, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1, για το αν θα ακύρωνε τη συμμετοχή του.

Σε άλλη μία τηλεοπτική του εμφάνιση, το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απέφυγε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής να απαντήσει στο εάν θα απέσυρε την συμμετοχή του, προσπαθώντας να γυρίσει τη συζήτηση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. «Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες» είπε σε ένα ρατσιστικό κρεσέντο.

Παράλληλα, ο υπουργός, είπε πως δεν έχει νόημα να συζητούμε για το «αν» από τη στιγμή που το συνέδριο ακυρώθηκε. Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και άλλοι φορείς και προσωπικότητες απέσυραν τις συμμετοχές τους από το συνέδριο που εμμέσως πλην σαφώς έριχνε την ευθύνη της υπογονιμότητας στην Ελλάδα στις γυναίκες και το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση του σώματός τους.

Ο Α. Γεωργιάδης, δεν απάντησε ούτε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ποια είναι τι οικονομικά κίνητρα που δίνονται στις οικογένειες και τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν, εάν το κράτος καλύπτει τα έξοδα της εξωσωματικής και πώς στηρίζεται μία γυναίκα που σε συνεντεύξεις για δουλειά τη ρωτούν, αν σκοπεύει να κάνει παιδιά, παρά επέμενε να επαναλαμβάνει συγκεκριμένες φράσεις όπως το ότι με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καθιερώνεται η άδεια πατρότητας και πως «πρέπει να βρούμε τρόπο να κάνουμε παιδιά» και κατέληξε λέγοντας «χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι ότι το δημογραφικό είναι μεγάλο ζήτημα και οι κυβερνήσεις πρέπει να ασχοληθούν με αυτό. Μην χάσουμε την μεγάλη συζήτηση εξαιτίας ενός κακού σποτ».

Το μήνυμα «παρερμηνεύθηκε»

Μετά τις αντιδράσεις των ανθρώπων των social media και αφού φορείς και προσωπικότητες άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο να αποσύρουν τις συμμετοχές τους από το συνέδριο, με μία ανακοίνωση η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, που αποτελούταν αμιγώς από άνδρες, γνωστοποίησε την ακύρωση του συνεδρίου «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε».

Το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» έσβησε πριν καν ξεκινήσει, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους προοδευτικούς ανθρώπους, να καταδείξουν τον σεξισμό και την πίεση που ασκείται στις γυναίκες από πολύ νωρίς να γίνουν μητέρες, να δημιουργήσουν μία «σωστή» πυρηνική οικογένεια και αν τελικά δεν κάνουν κάτι από αυτά, να τις κατηγορήσει για το δημογραφικό πρόβλημα μίας χώρας που δεν στηρίζει τα παιδιά της, αφού γεννηθούν, παρά νοιάζεται για αυτά μόνο όταν είναι στην κοιλιά της μάνας τους.

 
Δες και αυτό!