Η ομάδα αποφοίτων, παλαιών καθηγητριών/τών και γονέων παιδιών της Σχολής Μωραΐτη, έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση και στο ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής, με την οποία εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ως ομιλητή σε πάνελ στο πλαίσιο του “Project Ελληνικό και Master Plan ΟΛΠ – Cosco” με θέμα: “Τουρισμός και νέοι ορίζοντες”, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Η αντίδραση πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, λόγω της «ξενοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες» και της «συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» .

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Ένας εκφραστής ρητορικής μίσους και μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση στον χώρο του σχολείου, ανεξάρτητα της όποια θεσμικής θέσης κατέχει. Καλούμε τον ΣΑΣΜ και τη διεύθυνση του σχολείου να πάρουν ανοιχτά θέση σχετικά με την επιλογή τους αυτή και να αναλάβουν δράση» .

Διαβάστε την επιστολή:

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκφράζουν οι απόφοιτοι την αντίθεση τους στην παρουσία του Άδωνι. Αυτό δεν είναι φασιστική διάκριση? Δεν είμαστε ελεύθεροι να πηγαίνουμε όπου μας καλούν? Ποιοι είναι αυτοί που θα μου απαγορεύσουν να μετέχω σε εκδηλώσεις της Σχολής, επειδή απλά διαφωνώ μαζί τους?

Comments are closed.