Υπουργός Σκωτίας: “Το coming out ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα ποτέ”

18/02/2019
από

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο ανοιχτά gay μέλος του Συντηρητικού Υπουργικού Συμβουλίου της Σκωτίας, ο υπουργός Εξωτερικών David Mundell δήλωσε, ότι το coming out του ήταν “ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα” που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του.

Ο υπουργός, ο οποίος είναι πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, έκανε coming out το 2016, αφού δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ότι ήρθε η ώρα να “αναγνωριστεί τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, το ποιος είμαι”.

Σήμερα, ο Mundell, ως το πρώτο ανοιχτά gay μέλος του Συντηρητικού Υπουργικού Συμβουλίου της Σκωτίας, δήλωσε ότι κάθε άτομο πρέπει να είναι σε θέση να είναι το εαυτός του “χωρίς τον φόβο επίκρισης ή διάκρισης” :

«Το coming out μου ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά. Ήμουν συγκλονισμένος από την υποστήριξη που έλαβα από τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους μου. Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται ικανοί να ζουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, χωρίς τον φόβο της επίκρισης ή διάκρισης.” 




Δες και αυτό!