Δείτε το τρέιλερ του “Faster than Light” για την LGBTQIA+ κοινότητα της Αθήνας

15/02/2019
από

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας μεγάλου μήκους Faster than Light, που αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας και των queer καλλιτεχνών Thomas Anthony Owen κι ο Kentaro Kumanomido.

Το 2018 οι Thomas Anthony Owen και Kentaro Kumanomido, αυτοσχεδιαστικοί χορογράφοι, προσκλήθηκαν για ένα δίμηνο στο Onassis Cultural Centre/Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του προγράμματος EMAP/EMARE.

Οι Kumanomido και Owen ενδιαφέρονταν να διερευνήσουν τις μετα-ψηφιακές μορφές επικοινωνίας, επιλέγοντας να εστιάσουν στην LGBTQIA+ κοινότητα της Αθήνας. Σε συνέχεια του προγράμματος EMAP το δίδυμο συνεργάστηκε δημιουργικά με την LGBTQIA+ κοινότητα της Αθήνας σε καλλιτεχνικό επίπεδο με σκοπό την παραγωγή μίας καινοτόμου ταινίας μεγάλου μήκους, με τον ίδιο τίτλο Faster than Light, που αποτελεί ένα υβριδικό project παραστατικών τεχνών, που συνδυάζει την κινηματογράφηση και την live σκηνική παρουσία.

Ο Ζακ ήταν ένα από τα μέλη του cast της ταινίας. Μετά την δολοφονία του το prοject αυτό χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του με σκοπό να επικοινωνήσει την ιστορία της Zackie Oh και να ενδυναμώσει την αυθεντικότητα του cast της ταινίας και της ελληνικής LGBTQIA+ κοινότητας, στη ζωή, στη θλίψη και στην αντίσταση.

“Στο faster than light, μοιραζόμαστε με τον κόσμο τον εαυτό μας: με την ευαλωτότητά μας, με τις ατέλειές μας, με δυναμισμό και μέσα από τους δικούς μας queer μοναδικούς τρόπους.” 

INFO

faster than light: film

Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Αθήνα
Στο πλαίσιο της European Media Art Platform (EMAP/EMARE)
Με τη συγχρηματοδότηση: Creative Europe Programme of the European Union
Performers: Activista / George KounanisChraja, Tracey Fischer, Giorgos Kalogeropoulos, Efi Karagiannopoulou, Zak Kostopoulos, Maria Michailidou, Khalid Prem, Evi Tsaklanou, Avraam Vrohidis, Thanos Papadogiannis

Μουσικό κομμάτι τρέιλερ: Shirley Bassey “This Is My Life”
Courtesy of WMG
gogetfunding.com/justice-for-zak/

Δείτε το τρέιλερ:

https://vimeo.com/317329246?fbclid=IwAR2PXy0RP_D_rzfhvNmC6TBoNItUhMlrorMwkEei4FHlYlaa5G01GSuxaeU




Δες και αυτό!