Ξυλοδαρμός gay δημοσιογράφου στο Pride της Νέας Ζηλανδίας

14/02/2019
από

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν «αυτό είναι, θα λέτε κόσμε» , δήλωσε ο δημοσιογράφος Aziz Al-Sa’afin μετά από την επίθεση που δέχτηκε, από μία ολόκληρη ομάδα ανδρών, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι είδε τον φίλο του «αλοιφή από το ξύλο» τη νύχτα που τριγυρνούσαν έξω κατά τη διάρκεια του Auckland Pride Festival.

«Φώναζαν π%&*, ομοφυλόφιλοι, να πάτε στην κόλαση» , δήλωσε ο Al-Sa’afin στο Newshub.

Ο Al-Sa’afin διέφυγε με ένα μαύρο μάτι. Ο φίλος του, όμως, υπέστη ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι, ένα σπασμένο δόντι και ένα χτύπημα στη βουβωνική χώρα.

«Ποτέ, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δε φαντάστηκα ότι θα γινόμουν θύμα ενός «gay bashing» (σωματική κακοποίηση με ξυλοδαρμό)
στη Νέα Ζηλανδία, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Pride, στην οδό Karangahape – μια τοποθεσία όπου νόμιζα ότι ήμουν ασφαλής» .

«Δε θα με σπάσετε, όσο κι αν προσπαθήσετε» , είπε ακόμη ο Al-Sa’afinστο, και πρόσθεσε: «Ανησυχώ για την κοινωνία» .

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ο Al Sa’afin μαζί μ’ έναν φίλο του περπατούσαν κατά μήκος της οδού Karangahape του Ώκλαντ. Μια ομάδα δύο ή τριών ανδρών τους πλησίασε και τους ρώτησε “πώς πάει;” και στη συνέχεια:
«Πριν προλάβω να απαντήσω, ο φίλος μου είχε χτυπηθεί και είχε βρεθεί στο έδαφος, ενώ μια γροθιά είχε έρθει σε επαφή με το αριστερό μου μάτι» περιγράφει ο Al Sa’afin.

Άρχισαν να φωνάζουν ομοφοβικά σχόλια: «Φώναζαν π%&*, ομοφυλόφιλοι, να πάτε στην κόλαση» .

«Έπεσα στο έδαφος. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν «αυτό είναι, θα λέτε κόσμε» .

Στη συνέχεια είδε τον φίλο του να δέχεται πάρα πολλά χτυπήματα σε σημείο που ο ίδιος λέει ότι έβλεπε τον φίλο του να γίνεται “αλοιφή” από το ξύλο μπροστά στα μάτια του και λίγο μετά έχασε την αίσθηση του περιβάλλοντος και τα πράγματα έγιναν δολά στο μυαλό του, λόγω του χτυπήματος που είχε δεχθεί κι ο ίδιος.

Ο Al Sa’afin κατάφερε να αποδράσει. “Δεν είχα τηλέφωνο, το μάτι μου ήταν πρησμένο, ο φίλος μου είχε φύγει και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι είναι νεκρός” .

Ευτυχώς, λίγο αργότερα κατάφερε να καλέσει τον σύντροφο του φίλου του, που του είπε ότι ήταν εντάξει. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.

Ο Al Sa’afin δήλωσε ότι παρά το συμβάν πέρασε το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο στο Pride και απευθυνόμενος τους δράστες είπε:
«Δε θα με σπάσετε, όσο κι αν προσπαθήσετε» .

Στην φωτογραφία που ανέβασε στο instagram έγραψε:

“Σήμερα, όπως και χθες, φόρεσα τις μελανιές μου με υπερηφάνεια. Περήφανος που δεν έμεινα σιωπηλός, που κακοποιήθηκα, ή που κατακρίθηκα, για το ποιος είμαι και ποιον αγαπώ. Προσπαθήσατε να σπάσετε όχι μόνο το πρόσωπό μου, αλλά και την καρδιά μου, και αποτύχατε. Προσπαθήστε όσο θέλετε, η κοινότητά μου δε θα σπάσει, όπως προφανώς εσείς. Θα σας εντοπίσουν. Για εκείνα τα άτομα που βρέθηκαν από την άλλη μεριά της γροθιάς, του ποδιού ακόμη και του μαχαιριού. Δεν είστε μόνα και δεν έχετε τίποτα για να ντρέπεστε. Παραμείνετε περήφανα, παραμείνετε δυνατά και πάντα για ξέρετε ποια είστε, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι. Έχω γεμίσει με μηνύματα αγάπης, στήριξης και βοήθειας. Κάποια άτομα έχουν μοιραστεί τις δικές τους ιστορίες με γενναιότητα και θα επιστρέψω σε κάθε ένα άτομο από εσάς, αυτό σας το υπόσχομαι. Σ’ ευχαριστώ Αοτεαρόα, που αγκάλιασες εμένα και τον φίλο μου σήμερα. Κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μεγάλη αγκαλιά, και σήμερα το πήραμε αυτό από όλη τη χώρα.” 




Δες και αυτό!