Αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα κάνουν κακό στα παιδιά;

06/02/2019

Μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι η πιο κλισέ ατάκα για έναν ομοφοβικό που βρίσκεται στη ντουλάπα είναι η φράση “έχω και εγω gay φίλους”. Απ΄ότι φαίνεται όμως έκανα λάθος και το κατάλαβα χάρη στην επιχειρηματολογία του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, αιτιολόγησε την άρνηση ψήφισης της τροποποίησης του Άρθρου 5.2 του Συντάγματος στη κατεύθυνση της προσθήκης του σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου –ανάμεσα στα υπόλοιπα– ως ακολούθως:

“Επίσης, ήθελα να πω ότι η διατύπωση για απόλυτη προστασία δικαιωμάτων είναι μια διατύπωση έναντι της οποίας πρέπει να είμαστε φειδωλοί, γιατί ξέρουμε όλοι ότι ουσιαστικά απόλυτη προστασία έχει η αξία του ανθρώπου. Τα υπόλοιπα δικαιώματα έχουν κάμψεις εις την απόλυτη προστασία, αίφνης, εν όψει άλλων δικαιωμάτων, όπως, παραδείγματος χάρη, είναι το δικαίωμα προστασίας της παιδικής ηλικίας, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 21 και εν όψει της προστασίας των δικαιωμάτων της παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουμε μια θεμιτή κάμψη άλλων δικαιωμάτων, που μπορεί να παραβλάψουν τα δικαιώματα της παιδικής ηλικίας αν ασκηθούν με απόλυτο τρόπο”.

Τι μας λέει μ΄αυτό ο ποιητ … με συγχωρείτε ο κ. Τασούλας; Ότι η διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, ενδέχεται να είναι βλαπτική για τα δικαιώματα των παιδιών. Ένα επιχείρημα βαθιά ομοφοβικό – αλήθεια πόσα ομοφοβικά σχόλια, τοποθετήσεις έχουν βασιστεί σ΄αυτό –  και για να είμαι ειλικρινής εξαιρετικά ανόητο, (σ.σ. μπορείς να το καταρρίψεις απλά ξεκινώντας με τη φράση: “Ένα ΛΟΑΤΚΙ παιδί…”).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημερίδας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης στις 20 Νοεμβρίου 2018, ρωτήθηκε επί του θέματος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κύριος Καραγκούνης, ο οποίος ανέφερε ότι καθώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου συμπεριλαμβάνονται σε μία σειρά νομοθεσιών, βλέπει κατ’ αρχήν θετικά την προσθήκη τους  στο σχετικό Άρθρο του Συντάγματος.

ευτυχείτε!

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!