Ο Στέφανος Κασσελάκης για την ομοφοβική δήλωση του Δημήτρη Κυριαζίδη

19/04/2024
από

Στην ομοφοβική δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Star Βορείου Ελλάδος στις 12 Απριλίου, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, αναρωτήθηκε για το ποια αντωνυμία θα χρησιμοποιήσει, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πρόεδρο; ο; η; Λέμε πώς έχουν τα πράγματα σήμερα…» είπε ο Δημήτρης Κυριαζίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του βουλευτή.

Τώρα, σε ανάρτηση που έκανε στο X, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέκρινε τα ομοφοβικά σχόλια του βουλευτή, και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Αυτόν τον κύριο τον ξέρετε;».

«Αυτόν τον κύριο τον ξέρετε;

Τον ξέρει πολύ καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Είναι βουλευτής του.

Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο “ο” ή “η” μπροστά από το όνομα, όχι το δικό μου, αλλά κάθε πολίτη που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν.

Και συνεχίζει να είναι βουλευτής της ΝΔ.

Εδώ και μία εβδομάδα, επίτηδες δε ζήτησα τη διαγραφή του.

Ήθελα να δω αν ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης έχει από μόνος του τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έναν ομοφοβικό βουλευτή.

Ο Πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει, προκειμένου να προστατεύσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα όλων των πολιτών της χώρας μας.

Είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός που κατεβάζει ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι του Κέντρου, τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα κόμμα που αποτελεί φωλιά για τα πιο άγρια ένστικτα της κοινωνίας μας», έγραψε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ίδια στιγμή, την ομοφοβική δήλωση του Δημήτρη Κυριαζίδη καταδίκασε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατία, επισημαίνοντας όμως, ότι «απ’ ό,τι διάβασα ζήτησε συγγνώμη».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε: «Απαράδεκτη. Απαράδεκτη ανθρωπίνως και πολιτικά. Βάζω πάντα τον παράγοντα άνθρωπο μπροστά και μετά την πολιτική. Και ως προς τα δύο σκέλη έκανε λάθος. Βεβαίως απ’ ό,τι διάβασα ζήτησε συγγνώμη, προσπάθησε να ανασκευάσει».
Δες και αυτό!