Ένοχος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

28/01/2019
από

Ένοχο, για την υπόθεση που αφορά σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορικής μίσους (αντιρατσιστικός νόμος), έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο.

Η ποινή για τον Μητροπολίτη είναι επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μητροπολίτη αποτελεί ιστορική στιγμή για την LGBTQI+ κοινότητα, αλλά και για την ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

Μετά τις εφέσεις, που ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, όπου, σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, κρίθηκε ένοχος, παρά την αθωωτική εισαγγελική πρόταση.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 15 Μαρτίου του 2018 με αφορμή ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενό του.

Ο ίδιος σήμερα, στη δίωρη απολογία του, για ακόμη μία φορά, δήλωνε αθώος των κατηγοριών.

 

«Δηλώνω αθώος των κατηγοριών»

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Αμβρόσιου, ο Γιώργος Μπέσκος, προανήγγειλε ότι «θα υποβάλουμε αναίρεση κατά της απόφασης, προκειμένου τον τελικό λόγο να τον έχει ο Άρειος Πάγος». Όπως πρόσθεσε «η αναίρεση θα υποβληθεί, διότι θεωρούμε ότι υπάρχουν νομικοί λόγοι και ευελπιστούμε στην κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!