Αγανακτισμένη μητέρα “έστειλε στο διάολο την εκκλησία της” όταν της ζήτησε να αποκηρύξει την κόρη της

24/01/2019

Έχοντας υπάρξει μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας περισσότερα από 20 χρόνια, η Σούζαν Κοτρέλ ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι “το να είσαι gay ήταν κάτι κακό”. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η κόρη της αποφάσισε να της αποκαλύψει ότι είναι bisexual.

Σε μια πρόσφατη TEDX ομιλίας της, αυτή η μητέρα πέντε παιδιών, εξήγησε πως άλλαξε εντελώς την οπτική της, τη στιγμή που η 20χρονη κόρη της Άνι, γυρνώντας από το κολέγιο της είπε: “Μαμά, έχω κάτι να σου πω. Ελκύομαι από γυναίκες. Νομίζω ότι είμαι bisexual. Προσεύχομαι γι΄αυτό. Μαμά προσπαθώ να αντισταθώ αλλά δεν μπορώ να το ξεπεράσω.”

Αμέσως η Σούζαν, της απάντησε: “Μην τα παρατάς. Θα σε στηρίξουμε. Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;”

Μέχρι τότε, η ίδια παρακολουθούσε τακτικά μια ομάδα μελέτης της Βίβλου, στην οποία αναφέρονταν συχνά στην ομοφυλοφιλία “ως αμαρτία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”.

Μετά το coming out της κόρης, κατάλαβε πως είχε έρθει η στιγμή να πάρει μια σημαντική απόφαση.

“Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Στο παιδί μου και την εκκλησία μου. Διάλεξα τον παιδί μου”, λέει χαρακτηριστικά η ίδια. “Αποφάσισα να τους στείλω στο διάολο και να στηρίξω το παιδί μου” .

Αν και χρειάστηκε κάποιος χρόνος μέχρι να μπορέσει να αποδεχτεί πλήρως την Άνι, η Σούζαν κατάλαβε ότι “ο Θεός της ζητούσε να στηρίξει την LGBT+ κοινότητα”. Και αυτό έκανε.

Μαζί με τον άνδρα της ξεκίνησαν το μπλογκ FreedHearts.org, το οποίο προσφέρει μηνύματα αγάπης και ελπίδας με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το μίσος των χριστιανικών ομάδων και εκκλησιών. Επιπλέον δημιούργησαν αρκετές ομάδες υποστήριξης LGBT+ ατόμων, διοργάνωσαν gay γάμους και προσφέρουν αγκαλιές σε κάθε Pride παρέλαση.

“Η πραγματική αγάπη δέχεται τους ανθρώπους όπως είναι”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!