Νon-binary επιλογή στα πιστοποιητικά γέννησης της Νέας Υόρκης

02/01/2019
από

Η Νέα Υόρκη προσφέρει, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, μία non-binary επιλογή, για το φύλο, στα πιστοποιητικά γέννησης των πολιτών της.

Ο νόμος προτάθηκε και υπογράφηκε από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, τον Οκτώβριο του 2018. Την πρόταση στήριξε κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Corey Johnson κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας τον περασμένο Ιούνιο.

«Οι Νεοϋορκέζοι, που είναι τρανς ή/και non-binary άτομα, αξίζουν το δικαίωμα να ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτοπροσδιορίζονται και ζουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια» , είχε δηλώσει ο de Blasio τον Ιούνιο.

Το Συμβούλιο της Νέας Υόρκης και το Συμβούλιο Υγείας ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2018, να συμπεριληφθεί μια κατηγορία «Χ» στα πιστοποιητικά γέννησης, πρόταση η οποία υπογράφηκε και πέρασε στη νομοθεσία τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Johnson εξέφρασε την υποστήριξή του με μια δήλωση: «Κανείς δε μπορεί να σας πει ποια άτομα είστε, και μόνο εσείς μπορείτε να ορίσετε την ταυτότητά σας. Τώρα, κάθε άτομο που είναι πολίτης της Νέας Υόρκης, μπορεί να κάνει τη δική του επιλογή, ως προς το πώς επιθυμεί να αναγράφεται το φύλο του στα πιστοποιητικά γέννησής του» .

«Έχω υποστηρίξει εδώ και καιρό αυτήν την κατηγορία φύλου και είμαι υπερήφανος που τα πιστοποιητικά γέννησης της Νέας Υόρκης είναι πλέον τόσο συμπεριληπτικά όσο είναι κι η πόλη μας. Ελπίζω, ότι όλα τα άτομα που θα επιλέγουν στο εξής να διορθώσουν το φύλο τους, γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση τα προστατεύει και στηρίζει την απόφασή τους» .




Δες και αυτό!