“Same Love”: Το τραγούδι που μιλά για το gay γάμο και σκαρφαλώνει στα μουσικά charts

05/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Την περασμένη εβδομάδα, την ίδια μέρα κατά την οποία το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, όρισε ως αντισυνταγματικό το άρθρο 8 του νόμου που σχετίζεται με το γάμο, σημειώθηκε μια επιτυχία για την LGBT κοινότητα, όχι μόνο στο χώρο των δικαστηρίων αλλά και σε αυτό της μουσικής.

Το hip-hop δίδυμο Macklemore & Ryan Lewis, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τον hit “Thrift Shop”, είδε το τραγούδι του που μιλά για τον gay γάμο “Same Love”, να μπαίνει στο Top 40, κατακτώντας την 28 θέση (από την 65η της προηγούμενης εβδομάδας).

Το “Same Love”, πρωτοεμφανίστηκε στα charts τον Φεβρουάριο και ενώ βρέθηκε στην θέση 89 του Top 100, δεν φάνηκε να ακολουθεί την επιτυχημένη πορεία των άλλων single, όπως αυτή του “Thrift Shop”.

Τον περασμένο Μάρτιο, όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν το κομμάτι στο show της Ellen DeGeneres.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, πάντως, το τραγούδι φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά, αφού πέρα από την 28η θέση της λίστας του Billboard με τα πιο δημοφιλή singles αυτής της περιόδου, βρίσκεται και στην 5η θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή Rap κομμάτια.

Το videoclip, το οποίο απεικονίζει ένα ερωτευμένο gay ζευγάρι να παντρεύεται, συντέλεσε σημαντικά στην επιτυχία του κομματιού, αφού προς το παρόν έχει προβληθεί περισσότερο από 53 εκατομμύρια φορές.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!