“… Connecting people?!” 18 – 28 Απριλίου 2013

18/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια έκθεση στα πλαίσια του Outview Film Festival 2013 “Ημέρες Queer Κινηματογράφου” με θέμα “… Connecting people?!” ξεκινάει σήμερα στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα) και θα διαρκέσει 18 – 28 Απριλίου 2013.

Εγκαίνια: 18 Απριλίου 20.00

Αν “Εν αρχή ην ο λόγος” είναι το αίτιο της δημιουργίας για την έναρξη διαλόγου, τότε αποτελεί ερώτημα προς διερεύνηση, πότε απωλέσαμε την ουσία της επικοινωνίας;

Τι μας ξεχωρίζει: τα αλφάβητα, η έλλειψη διαλόγου ή το Εγώ μας;

Μη, Όχι, Δεν: Ποιά είναι η γεννεσιουργός αιτία της τάσης μας για απόδοση χαρακτηρισμών, πολλάκις στερεοτυπικών, με αρνητική νοηματοδότηση;

Με την έκθεση “… Connecting people?!” oι συμμετέχοντες δημιουργοί προσπαθούν μεταξύ τους να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας την τέχνη τους ως τρόπο αλληλεπίδρασης με το θεατή.

Τι σημαίνει Έπεα πτερόεντα (λόγια του αέρα) όταν σήμερα ο λόγος μεταφέρεται ταχύτατα και χρησιμοποιούμε την έλλειψη χρόνου ως πρόφαση για την απουσία διαλόγου; Μοιρασμένη χαρά … Μοιρασμένος πόνος … μπορεί και πρέπει να είναι η έκφραση που θα υποστηρίξει μια νέα αρχή κοινωνικών συνδιαλλαγών. Ας δηλώσουμε! Σος ειμί, τίμιε, σός (δικός σου είμαι, τίμιε, δικός σου) χωρίς πολλές σκέψεις και αναλύσεις, γιατί τελικά ο άνθρωπος είναι προορισμένος να δρα και να πράττει, να εξελίσσεται manus in mano (χέρι-χέρι).

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11.00 – 17.00

Επιμέλεια έκθεσης: GuramChachanidze

Συμμετέχοντες: Alexandra Chalastani, Alexandros Maganiotis, Alexia Tsagkari, Anuk Beluga ( Georgia ), Areti Chrysanthou, Evdoxia Stafylaraki, Gerasimos Galiatsatos, Gkiokan Karad, Ioannis Dedes, Maria Karathanou, Nadia Stasinou, Nikos Giavropoulos, Olga Stefatou, Stefanos Stefanidis.




Δες και αυτό!