Φωτογράφος κάνει «ζουμ» στη διαφορετικότητα της Μαύρης Ηπείρου

08/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Πίτερ Ούγκο είναι ένας φωτογράφος ανάμεσα στους χιλιάδες χιλιάδων που κοιτούν τον κόσμο μέσα από το μικροσκοπικό φακό μιας κάμερας. Η φιλοδοξία του συγκεκριμένου δημιουργού βρήκε πρόσφορο καταφύγιο στην Αφρική εκεί όπου έστρεψε το «όπλο» του καταγράφοντας τη διαφορετικότητα.
Ο νοτιοαφρικανός δημιουργός επέστρεψε στις πατρογονικές του ρίζες όπου εξέτασε διεξοδικά τους ιθαγενείς μέσα από μια προσωπική και συλλογική αφήγηση.

Η σειρά φωτογραφιών του Ούγκο, «Kim» είναι αρκετά φιλόδοξη: επικεντρώθηκε σε θέματα φυλής, σεξουαλικότητας, κοινωνικής τάξης, πολιτικής ενώ έστρεψε το φωτογραφικό φακό και στον εαυτό του αμφισβητώντας τη θέση του σε μια κοινωνία που όπως λέει είναι «σχιζοφρενική, προβληματική και με αρκετά τραύματα». Ο φωτογράφος είχε ανάμεικτα συναισθήματα κατά την παραμονή του στη Ν. Αφρική που όπως έγραψε «η ιστορία της αμφισβητείται».

«Ορισμένες από τις εικόνες αυτής της σειράς έγιναν επειδή οι πρωταγωνιστές ένιωθαν ιδιαίτερα σημαντικοί για την ευρύτερη αφήγηση, όπως τα πορτρέτα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν … Θα ήθελα να ταξιδέψω σε μέρη της Νοτίου Αφρικής, στα οποία έχω μια προσωπική ιστορία να αφηγηθώ. Αφού εκεί, θα άφηνα τη διαίσθησή μου να με καθοδηγεί κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των εικόνων». Ανάμεσα στα πορτραίτα του Ούγκο είναι και αυτό του πρώτου ομοφυλόφιλου ζευγαριού που παντρεύτηκε στη Ν. Αφρική σε μια παραδοσιακή τελετή.


Πηγή: iefimerida.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!