Φάκελος με πυρίτιδα στον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

24/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η Γαλλία (επιτέλους) αποφάσισε και από σήμερα ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών καλύπτεται θεσμικά. Μια απόφαση που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς, μιας και οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Κάποιες φορές και επικίνδυνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο «εκρηκτικός» φάκελος που έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν, λίγες μέρες νωρίτερα.  Με ποσότητα πυρίτιδας για περιεχόμενο, ο εν λόγω φάκελος στάλθηκε περισσότερο για να απειλήσει παρά για να δηλώσει την αντίθεση του στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Την πυρίτιδα συνόδευε και η απαιτούμενη επιστολή, αποσαφηνίζοντας τις προθέσεις του αποστολέα.  «εκρηκτικά, χωρίς πυροκροτητές… οι μέθοδοι μας είναι πιο ριζοσπαστικές και γρήγορες από τις διαδηλώσεις, θελήσατε τον πόλεμο θα τον έχετε».

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα που υπογράφει την επιστολή, η οποία αυτοαποκαλείται «αλληλεπίδραση των δυνάμεων της τάξης», έστειλε το μήνυμα στον Μπαρτολόν «να αναβάλει την τελική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί σχετικά με το νόμο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια αυτά.

«Σε περίπτωση που αδιαφορήσετε για το τελεσίγραφο αυτό, η πολιτική σας οικογένεια σας θα υποφέρει», αναφέρεται ακόμη στην επιστολή και ακολουθεί μακρύ κατηγορητήριο κατά του νομοσχεδίου.

Οι συγκεκριμένες απειλές δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, παρόλα αυτά ας ελπίσουμε στην εξάλειψη τέτοιων ακραίων αντιδράσεων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!