Τους γάμους των ομοφυλοφίλων νομιμοποίησε με ισχυρή πλειοψηφία και η Νέα Ζηλανδία

17/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υπό τις επευφημίες πολιτών. Με αυτή την απόφαση, η Νέα Ζηλανδία έγινε μόλις η 13η χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Η αναθεώρηση του νόμου για το γάμο, που χρονολογείται στο 1955, πέρασε με 77 ψήφους υπέρ επί συνόλου 121 βουλευτών, εξέλιξη αναμενόμενη με βάση την υποστήριξη που είχε. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο.

Ήδη από το 2005, η Νέα Ζηλανδία είχε νομιμοποιήσει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, παρέχοντας στα ομόφυλα ζευγάρια πολλά από τα δικαιώματα και τις προστασίες που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αναγνωρίσιμους σε άλλες χώρες.

Έξω από το κτήριο της Βουλής, εκατοντάδες υποστηρικτές του γάμου ομοφύλων ζευγαριών και των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε πως ο νόμος εγκρίθηκε.

Δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μερικοί βουλευτές, ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας το τραγούδι αγάπης «Pokarekare Ana», στην τοπική διάλεκτο των Μαόρι. ( Δείτε παρακάτω το βίντεο από την ψηφοφορία και το τραγούδι αγάπης, μέσα στη Βουλή. )

Κατά του γάμου είχε ταχτεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όπως και συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες. Σύμφωνα με το νόμο οι ιερείς έχουν το δικαίωμα να μην τελέσουν γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου αν αυτό αντίκειται στις πεποιθήσεις τους.

«Στην κοινωνία μας, το νόημα του γάμου είναι καθολικό, είναι μία δήλωση αγάπης και δέσμευσης προς ένα ιδιαίτερο άτομο», δήλωσε κατά την ομιλία της η ανοιχτά λεσβία βουλευτής Λουίζα Γουόλ ( φωτογραφία δεξιά) η οποία προώθησε το επίμαχο νομοσχέδιο. «Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει πιο περήφανη για το να είμαι Νεοζηλανδή από την υπερψήφιση αυτού του νόμου», συμπλήρωσε η κ. Γουόλ.

Η Νέα Ζηλανδία γίνεται η 13η χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους για άτομα του ίδιου φύλου και η πρώτη χώρα στην Ασία και τον Ειρηνικό που εγκρίνει παρόμοια διάταξη.


[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!