Τα ζυμαρικά που “αγαπούν” τους Gay

03/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ακολουθώντας την πολύτιμη συμβουλή του κ. Barilla που θέλει όποιον διαφωνεί με την πολιτική της επιχείρησης να αποταθεί αλλού, σας παρουσιάζουμε κάποιες άλλες εταιρείες ζυμαρικών φιλικές προς το gay κοινό. Έτσι για να βλέπουμε σιγά σιγά τις εναλλακτικές μας.

Bertolli

Άλλη μια μάρκα ζυμαρικών που ξεκινάει με «Β». Η διαφορά είναι πως η εν λόγω εταιρεία χαράζει διαφορετική επικοινωνιακή πολιτική από αυτή της Barilla. Τόσο μάλιστα που λίγες μέρες μετά από τις περίφημες δηλώσεις του κ. Guido,το γερμανικό σκέλος της εταιρείας ξεκίνησε μια εκστρατεία στα social media, προσπαθώντας να ενισχύσει τον μη ομοφοβικό χαρακτήρα της. Ανέβασε μάλιστα και μια φωτογραφία με την λεζάντα μήνυμα «Η αγάπη και τα ζυμαρικά είναι για όλους».

Wanchai Ferry Wontons & Dumplings

Τα ζυμαρικά δεν πρέπει να είναι απαραίτητα ιταλικά. Η επωνυμία αυτή ξεκίνησε αρχικά από την Madame Chong, μια γυναίκα που πουλούσε χειροποίητα dumplings μέσα σε ένα χάρτινο κουτί στο Χονγκ Κονγκ το 1970. Σήμερα ανήκει στο δυναμικό της General  Mills, εταιρείας που έχει κερδίσει από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε θέματα εταιρικής ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους LGBT εργαζομένους.

Pappardelle’s

Ιδρύθηκε από τον David Bowen και τον Bill Curtis στο Ντένβερ, το 1984. Την εποχή όπου στην Αμερική τα ζυμαρικά περιορίζονταν σε μία μόνο γεύση, η συγκεκριμένη εταιρεία άρχισε να προσφέρει τις μικρές δημιουργίες της σε πολλές περισσότερες. Σήμερα, αν και η εταιρεία έχει μεγαλώσει κατά πολύ, διατηρεί την ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία αποτελούν αγαπημένη επιλογή για πολλούς gay καταναλωτές.

Buitoni

Άλλη μια εταιρεία που προσπάθησε να διασφαλίσει το μη ομοφοβικό της χαρακτήρα μέσα από τα social media. Για το λόγο αυτό ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook μια σχετική φωτογραφία. Όταν μάλιστα ένας σχολιαστής έγραψε στον τοίχο της ότι «προτιμά την Barilla και ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα χτύπημα κάτω από μέση», ένας εκπρόσωπος της Buitoni έσπευσε να απαντήσει: «Ναι εμείς στην Buitoni είμαστε μια οικογένεια που αγαπά τα ζυμαρικά και αναγνωρίζουμε στον καθένα να έχει την άποψη του. Για αυτό σας παρακαλώ ας σεβαστούμε αυτές τις διαφορές». Η Buitoni USA ανήκει στην Nestle, άλλη μια επιχείρηση με υψηλό σκορ σε θέματα εταιρικής ισότητας.

Kraft Macaroni & Cheese

Το κλασικό κουτί με την κλασική συνταγή στην κλασική συσκευασία. Τα ζυμαρικά ακόμα μιας εταιρείας που συγκαταλέγεται στις λίστα με τις 100 επιχειρήσεις που προάγουν το πνεύμα της εργασιακής ισότητας στον εργασιακό χώρο.

πηγή: www.advocate.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!