Ο David Cameron δεσμεύτηκε να μιλήσει στον Vladimir Putin για «LGBT δικαιώματα»

03/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τις ανησυχίες του σχετικά με τους ομοφοβικούς νόμους της Ρωσίας, σκοπεύει να θίξει ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, David Cameron, στη συνάντηση του με τον Vladimir Putin,στην Αγία Πετρούπολη. Την πρόθεση αυτή του Cameron, επιβεβαίωσε και το υπουργείο εξωτερικών της χώρας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20, στο τέλος της εβδομάδας.

Η Margot James, το πρώτο open-gay μέλος της συντηρητικής παράταξης, έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter, ότι το υπουργείο εξωτερικών επιβεβαίωσε τον σκοπό του πρωθυπουργού να θίξει το ζήτημα για την κατάσταση της LGBT κοινότητας στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε έναν νόμο τον Ιούνιο, απαγορεύοντας την προώθηση των «μη παραδοσιακών σχέσεων» στα ανήλικα άτομα, κίνηση που θεωρήθηκε σαν μια προσπάθεια καταστολής της LGBT κοινότητας. Άλλος, επίσης, νόμος απαγορεύει σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το εξωτερικό να υιοθετούν παιδιά από τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος των H.Π.Α, Barack Obama, σκοπεύει να συναντηθεί με LGBT ακτιβιστές, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αγία Πετρούπολη.

Σε διάφορα σημεία του πλανήτη έχουν οργανωθεί διαδηλώσεις ενάντια στη Ρωσία, όπως αυτή στο Λονδίνο, στη Γερμανία, στη Δανία κτλ, με στόχο να πιέσουν τους αρχηγούς κρατών που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο των G20, να αναλάβουν δράση υπέρ της LGBT κοινότητας.

Η δέσμευση πάντως, του Cameron έρχεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σημερινής διαδήλωσης «Love Russia, Hate Homophobia» κατά μήκος της Downing Street. Μαζί με άλλες 32 πόλεις του παγκόσμιου χάρτη, οι διαδηλωτές του Λονδίνου θα ζητήσουν την κινητοποίηση των G20.

Ο Peter Tatchell, διευθυντής του Peter Tatcell Ιδρύματος και βασικός συντελεστής της σημερινής διαδήλωσης, δήλωσε: «Αν και καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Cameron να συζητήσει το θέμα των LGBT με τον πρόεδρο Putin, θα θέλαμε να θέσει το θέμα στην agenda της συνάντησης».

«Η πιο αποτελεσματική μομφή ενάντια στην πολιτική του Putin, θα γίνει μόνο εάν οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών δηλώσουν από κοινού τη δέσμευσή τους απέναντι στα LGBT δικαιώματα».

«Με τη σημερινή διαδήλωση θα δείξουμε στον Putin, ότι το Λονδίνο αποκηρύσσει την ομοφοβία του και απαιτεί την κατάργηση της αντί-gay νομοθεσίας. Στέλνουμε παράλληλα το μήνυμα στην κοινότητα της Ρωσίας ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι». 

πηγή: www.pinknews.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!