Ο David Cameron απαντά στην έκκληση του Stephen Fry: «Συμμερίζομαι την ανησυχία σου»

11/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron απάντησε στον συγγραφέα και παρουσιαστή, Stephen Fry ότι συμμερίζεται «τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με την κακοποίηση των ομοφυλόφιλων ατόμων στη Ρωσία». Ο κύριος Cameron πρόσθεσε ότι αυτή η κακοποίηση μπορεί να αμφισβητηθεί συμμετέχοντας και όχι μποϊκοτάροντας τους χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Fry έγραψε στον Cameron και τον παρακάλεσε να παρέμβει στην κατάσταση στη Ρωσία. Συγκεκριμένα είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος «κάνει τα ομοφυλόφιλα άτομα εξιλαστήρια θύματα, όπως ο Χίτλερ έκανε τους Εβραίους και ότι δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να ξεφύγει».

Ο κ.Cameron έγραψε στο Stephen Fry, χρησιμοποιώντας τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Απάντησε στην προσωπική έκκληση που εμπεριεχόταν στο γράμμα που έστειλε ο Fry: «Στέλνω ιδιαίτερη έκκληση σε εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, έναν άνδρα τον οποίο σέβομαι ιδιαίτερα. Αν και αρχηγός μιας ομάδας, την όποια σχεδόν σε όλη μου τη ζωή αντιπαθώ και αντιμάχομαι, στηρίξατε με αποφασιστικότητα, πάθος και ειλικρίνεια τη δέσμευση σας απέναντι στα LGBT δικαιώματα και πιέσατε ώστε να προωθηθεί ο gay γάμος και από τις 2 παρατάξεις της βουλής, αν και αντιμετωπίσατε τη σθεναρή αντίδραση πολλών που άνηκαν στη μεριά σας. Για αυτό, θα σας θαυμάζω για πάντα, άσχετα από τις όποιες διαφορές που μπορούν να προκύψουν μεταξύ μας. Στο τέλος, πιστεύω ότι πάντα ξέρετε πότε κάτι είναι σωστό ή λάθος. Παρακαλώ να δράσετε με αυτό το ένστικτο και τώρα»

Η αντίθεση του πρωθυπουργού στο μποϊκοτάζ των εν λόγω παιχνιδιών, συνάδει με τη παρότρυνση των Ρώσων LGBT ακτιβιστών, οι οποίοι ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει στους αγώνες και να προκαλέσουν το κλίμα αυτό της ομοφοβίας.

Τα σχόλιο αυτό του Cameron, βρίσκεται στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου των Η.Π.Α, Barack Obama. Συγκεκριμένα ο κ. Obama δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου: «Αν η Ρωσία δεν θέλει gay και λεσβίες αθλητές, θα κάνει πιθανότητα την ομάδα της πιο αδύναμη» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι είναι δόκιμο να μποϊκοτάρουμε τους Ολυμπιακούς».

Επίσης, σε μία άλλη συνέντευξη σε μία εκπομπή στην τηλεόραση, ο Obama δήλωσε ότι «δεν έχει καθόλου υπομονή για τις χώρες που προσπαθούν να χειριστούν τα LGBT άτομα, με τρόπους που τους υποτιμούν ή είναι επιβλαβείς για αυτούς».

«Κάθε κρίση πρέπει να γίνεται στην πίστα, στην πισίνα ή στη δοκό ισορροπίας και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν πρέπει να έχει καμία σχέση. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν, ότι για τις περισσότερες χώρες που συμμετέχουν στους ολυμπιακούς δεν θα υπάρχει ανοχή σε μια διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στους ομοφυλόφιλους αθλητές».

Απαντώντας, πάντως, στα σχόλια του πρωθυπουργού David Cameron στο Twitter, ο Stephen Fry δήλωσε: «Δεν έκανα στην ουσία κάλεσμα για μποϊκοτάζ (των ολυμπιακών αγώνων), αλλά για να μεταφερθεί η διοργάνωση κάπου αλλού. Καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι λέξεις».

Πρόσθεσε: «Η πρόσφατη σκέψη μου είναι ότι κάθε αθλητής, όταν λαμβάνει ένα από τα μετάλλια του και εκτελεί μια απλή χειρονομία με τα χέρια του, μπορεί όχι μόνο να του πάρουν μακριά τις σημαίες με το ουράνιο τόξο αλλά και να του κόψουν πιθανότατα τα χέρια».

«Θέλουμε να δείξουμε στη ρωσική LGBT κοινότητα, ότι τους υποστηρίζουμε. Ο Putin και η νέα παντοδύναμη ορθόδοξη εκκλησία, η οποία κάνει ότι το κράτος συνήθιζε να κάνει την περίοδο του κομμουνισμού, προσδιορίζουν τι σημαίνει να είσαι Ρώσος, τι σημαίνει να είσαι καθαρός και αποφάσισαν ότι να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι. Είναι τώρα μη πολίτες. “Untermenschen” (υπάνθρωποι), όπως συνήθιζαν να τους αποκαλούν οι Ναζί».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!