Ο πρόεδρος Obama επικροτεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, σχετικά με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

27/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, επικρότησε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να κρίνει αντισυνταγματική τη θεώρηση του νόμου που θέλει έναν «νόμιμο» γάμο να υφίστανται μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φίλου. Τηλεφώνησε, μάλιστα, προσωπικά στους συντελεστές της απόφασης αυτής, λέγοντας τους: «Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι σήμερα».

«Οι νόμοι της πατρίδας μας φτάνουν, μέρα με τη μέρα, στη θεμελιώδη εκείνη αλήθεια που υπάρχει στη καρδιά εκατομμύρια Αμερικάνων. Ότι όταν όλοι οι Αμερικάνοι μεταχειρίζονται ισότιμα, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή από το ποιον αγαπάνε, τότε θα είμαστε πραγματικά όλοι πιο ελεύθεροι».

Ο Obama ενημερώθηκε σχετικά με την είδηση, ενώ βρισκόταν στο Air Force One, με σκοπό να ξεκινήσει την περιοδεία του στην Σενεγάλη, στην Νότια Αφρική και στην Τανζανία.

«Επρόκειτο για μια διάκριση του νόμου μας. Αντιμετώπιζε τα τρυφερά και αφοσιωμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια σαν μια ξεχωριστή και υποδεέστερη κοινωνική ομάδα. Το ανώτατο δικαστήριο διόρθωσε ένα λάθος και η χώρα μας είναι πολύ καλύτερα τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος Obama τόνισε, επίσης, ότι είχε ζητήσει προσωπικά από τον Γενικό Εισαγγελέα των Η.Π.Α, να εξετάσει όλα τα νομικά καταστατικά, κυρίως αυτά που σχετίζονται με τις κοινωνικές παροχές, ώστε να παρθεί η εν λόγω απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τηλεφώνησε στους εισηγητές της υπόθεσης για να τους συγχαρεί. Ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν το τηλεφώνημα και οι Kris Perry και Sandy Stier, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για την δικαίωση ανθρώπων, όπως η Edith Windsor από την Νέα Υόρκη, η οποία είχε παντρευτεί την σύντροφο της και μήνυσε την κυβέρνηση, γιατί δεν της επιτρεπόταν να συμμετάσχει στο πρόγραμμα έκπτωσης περιουσιακού φόρου.

Η δυνατότητα συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα δίνεται μόνο στα straight ζευγάρια, μετά το θάνατο του ενός συζύγου. Μια κατάσταση που φαίνεται πως θα αλλάξει, μιας και ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση 1.100 παροχών και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες δύσκολων διαβουλεύσεων, ώστε το δικαστήριο να αποφανθεί και να ανακοινώσει ότι κρίνει αντισυνταγματικό το τμήμα 3 του νόμου «Defense of Marriage Act» ή αλλιώς «DOMA», το οποίο ορίζει το γάμο μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας, απομονώνοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε gay ζευγάρι.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!