Το 20χρονο μοντέλο Ariel Nicholson εμφανίζεται μαζί με άλλα, όπως η Bella Hadid, η Lola Leon, η Sherry Shi, η Yumi Nu, η Kaia Gerber, η Precious Lee και η Anok Yai, ως τα «μοντέλα που δημιουργούν τη στιγμή» στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της αμερικανικής Vogue.

Αυτό καθιστά τη Nicholson το πρώτο ανοιχτά τρανς μοντέλο, που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του ιστορικού, περιοδικού μόδας.

Στο τεύχος, η Nicholson μίλησε για τα όρια του τι μπορεί να κάνει η εκπροσώπηση:

«Προφανώς είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι η πρώτη τρανς γυναίκα στο εξώφυλλο της Vogue, αλλά είναι, επίσης, δύσκολο να πεις ακριβώς τι είναι μεγάλη υπόθεση, όταν τα αποτελέσματα είναι τόσο άυλα», είπε.

«Με έβαλαν σε αυτήν την κατηγορία – ως μοντέλο τρανς», συνέχισε, «αυτό είμαι, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό.»

Το εξώφυλλο παρουσιάζει τα μοντέλα να στέκονται γύρω από τα γραφεία της Condé Nast Vogue στη Νέα Υόρκη, καθώς το προσωπικό εργάζεται. Το εξώφυλλο φωτογράφισε ο Ethan James Green.

Στο Instagram, η Nicholson μίλησε για το πόσο ενθουσιασμένη είναι:

«Νιώθω απίστευτα ευλογημένη που είμαι μέρος της ιστορίας της Vogue, ως το πρώτο τρανς άτομο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue», είπε. «Είμαι ευγνώμων που δουλεύω δίπλα σε θρύλους. Είμαι ευγνώμων για τις κοινότητες που με διαμόρφωσαν και με εμπνέουν κάθε μέρα.» 

Άλλα τρανς μοντέλα στη Vogue

Το μοντέλο Andreja Pejic από την Αυστραλία έγινε το πρώτο τρανς μοντέλο που βρέθηκε στις σελίδες της American Vogue το 2015, λίγο μετά τη φυλομετάβασή της. Από τότε, αρκετά τρανς μοντέλα και τρανς ηθοποιοί έχουν εμφανιστεί στο εξώφυλλο των διαφόρων διεθνών εκδόσεων της Vogue.

Πριν από την Pejic, η April Ashley ήταν ένα τρανς μοντέλο που εργαζόταν τη δεκαετία του 1960 και εμφανίστηκε στη βρετανική Vogue. Δυστυχώς, όταν υπέστη outing από ταμπλόιντ, η καριέρα της ως μοντέλο έληξε. Αρκετά άλλα τρανς μοντέλα έχουν εμφανιστεί, επίσης, στο περιοδικό ενώ όμως αναγκάζονταν να κρύβουν ότι είναι τρανς άτομα.

Το 2019, η Laverne Cox έκανε το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue. Η Indya Moore έγινε εξώφυλλο τις  Vogue της Ιταλίας και της Ινδίας, και έγινε το πρώτο τρανς μοντέλο που έκανε δύο εξώφυλλα στη Vogue.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VOGUE India (@vogueindia)

Άλλα μοντέλα, όπως η Leyna Bloom, και η Valentina Sampaio έχουν, επίσης, εμφανιστεί σε διεθνείς εκδόσεις.