Κόσμημα : Δακτυλίδια που λατρέψαμε

07/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Πολλοί πιστεύουν ότι τα κοσμήματα πάνω στον άνδρα είναι ακραία και ριψοκίνδυνη επιλογή. Όμως ειδικά ενόψει καλοκαιριού, όλο και περισσότεροι προσθέτουν ένα κόσμημα στην εμφάνισή τους, ενώ άλλοι σκέφτονται να κάνουν για πρώτη φορά “το μεγάλο βήμα”!

Το κόσμημα δεν είναι αποκλειστικά μια υπόθεση για γυναίκες αλλά και άνδρες. Οι καιροί έχουν αλλάξει και ο άνδρας μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε κόσμημα και να παραμείνει 100% άνδρας. Η βασική προϋπόθεση είναι, το κόσμημα που θα επιλέξει, να είναι προσωπικό και να νιώθει άνετα όταν το φοράει. Πρέπει να έχει το στυλ και την προσωπικότητα να “υποστηρίξει” αυτό το οποίο φορά, όπως ισχύει άλλωστε για οτιδήποτε φορά. Πολλοί είναι πλέον οι άντρες που φορούν κοσμήματα καθημερινά. Πρόκειται για άνδρες που δε βλέπουν τα ανδρικά κοσμήματα με κακό μάτι. Αντίθετα, ίσως να τους αρέσουν και να έχουν αρκετά στην κατοχή τους. Στο εξωτερικό πολλοί άνδρες δε διστάζουν να φορέσουν ένα μονόπετρο ή ένα κολιέ με μαργαριτάρια, απλά γιατί ξέρουν πώς να το υποστηρίξουν.

Το συνηθισμένο ανδρικό κόμσημα είναι η βέρα. Πολλοί άνδρες φορούν μια απλή βέρα επειδή την αντιλαμβάνονται ως ένα συμβολικό κόσμημα. Ναι, γι’ αυτούς τους άντρες η βέρα είναι ένδειξη δέσμευσης και αφοσίωσης. Αλλά πολλοί άνδρες επιλέγουν να φορούν κοσμήματα γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνουν έμφαση στο ντύσιμο τους.

Όταν ο άνδρας ξέρει πώς να φορέσει το κόσμημα και να το ενσωματώσει στο ντύσιμο και το στυλ του, τότε το κόσμημα μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά, χωρίς τον κίνδυνο δυσμενών σχολίων. Τίποτα δεν μοιάζει ξένο πάνω μας όταν είμαστε διατεθειμένοι να το υποστηρίξουμε αβίαστα.

Ενόψει του καλοκαιριού το τμήμα μόδας “εγκαινιάζει” τη νέα στήλη κόσμημα. Με σειρά άρθρων θα σας παρουσιάζουμε κοσμήματα τα οποία όχι μόνο ταιριάζουν στον σύγχρονο άνδρα αλλά και τα οποία αποτελούν δημιουργίες τις οποία αγαπούμε αλλά και οι οποίες είναι διαχρονικές και πάντα στη μόδα. Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση και τα οικονομικά μας να μη μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλές αγορές, αλλά μέσα από τη σειρά άρθρων μας στόχος μας είναι να σας ενημερώσουμε για δημιουργίες που ξεχωρίζουν, ώστε αν επιλέξετε να κάνετε αυτή τη σημαντική αγορά να γνωρίζετε τι υπάρχει στην αγορά.

Σε αυτό το άρθρο, το πρώτο της σειράς, σας παρουσιάζουμε δακτυλίδια μεγάλων οίκων που αγαπήσαμε για τον όμορφο σχεδιασμό τους, αλλά και το διαχρονικό design. Γιατί και επειδή στο τμήμα μόδας του antivirus θεωρούμε ότι το κόσμημα είναι και αντρική υπόθεση, μιας και το κόσμημα δεν καθορίζει την αρρενωπότητα και το πόσο «άνδρας» είστε.

Δακτυλίδι QUATRE του οίκου BOUCHERON
Δακτυλίδι XL της LINKS of London, σε κίτρινο χρυσό
Δακτυλίδι MONTBLANC 4810 σε λευκό χρυσό
Δακτυλίδι Icon του οίκου GUCCI, σε λευκό χρυσό και με διαμάντια
Δακτυλίδι VAN CLEEF & ARPELS, Perlée, σε λευκό χρυσό
Δακυτλίδι TIFFANY & Co., Atlas, σε λευκό χρυσό
Δακτυλίδια LOVE PRINTS του οίκου ZOLOTAS, σε λευκό και κίτρινο χρυσό
Δαλτυλίδι B.ZERO1 του οίκου BULGARI, σε λευκό χρυσό
Ασημένιο δακτυλίδι με μαύρα διαμάντια του οίκου DAVID YURMAN

 Ιστοσελίδες / Διευθύνσεις καταστημάτων

Ταυτότητα

ΟLucasSamaltanosFerrierείναι πτυχιούχοςγεμμολόγοςτουGemologicalInstituteofAmerica ( GIA ) καισχεδιαστήςκοσμημάτων. ΕίναιμέλοςτηςΑμερικανικήςένωσηςιστορικώνκοσμήματος ( ASJH ), τεχνικόςσύμβουλοςσειδιωτικέςσυλλογέςκοσμημάτωνκαιρολογιών καισυντάκτηςάρθρωνγιατοκόσμημακαιταρολόγια.

Γιαπολλάχρόνιαεργαζότανωςmodelagentκαιmodelscouterαλλάκαιωςσύμβουλοςσεεπιχειρήσειςμόδαςστοεξωτερικό. 

Από το τεύχος 33 συνεργάζεται με το antivirus ως fashiondirector του περιοδικού και αρθρογράφος.

E-mail : [email protected]

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!