Ομοφοβικοί μποϊκοτάρουν τη Gucci εξαιτίας ενός γκέι φιλιού

04/01/2024
από
Μια διαφήμιση της Gucci με δύο άνδρες να φιλιούνται έχει κάνει τους ομοφοβικούς να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν. Εμείς πάντως το απολαμβάνουμε!

Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους δεξιούς και τους ακροδεξιούς να επιτίθενται σε μάρκες που τολμούν να αναδείξουν την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη, χρησιμοποιώντας στις διαφημίσεις τους τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ενώ συνήθως οι ανόητες ομοφοβικές αντιδράσεις απευθύνονται σε μάρκες για το ευρύ κοινό, αυτή τη φορά οι μισαλλόδοξοι έχουν αποφασίσει να επιτεθούν σε έναν από τους πιο πολυτελείς οίκους μόδας στον κόσμο, και ορκίζονται να μην αγοράσουν ποτέ ξανά κάτι από τη Gucci – αν και είμαστε σίγουροι ότι ούτε πριν αγόραζαν.

Σε αντίθεση με τους haters, η καμπάνια της Gucci έχει ως στόχο να διαδώσει την αγάπη, ενώ φυσικά δείχνει glamorous.

«Togetherness. Οραματισμένη από τον Creative Director Sabato De Sarno, η καμπάνια Gucci Gift προβάλλει στιγμές που περνάμε με αγαπημένα πρόσωπα», έγραψε η Gucci στη λεζάντα ενός βίντεο που δείχνει μια ομάδα φίλων να γιορτάζει σε ένα πάρτι υπό τη μουσική επένδυση του κουήρ pop star Sam Smith στη διασκευή του κλασικού disco «I Feel Love» της Donna Summer το 1977.

Ενώ η συμπερίληψη του κομματιού του Smith φάνηκε να περνάει απαρατήρητη, η κατάρρευση των ομοφοβικών ξεκίνησε επειδή η Gucci πραγματοποίησε επίσης μια σειρά διαφημίσεων με διάφορα ζευγάρια που φιλιούνται ενώ είναι ντυμένα με κομμάτια από την τελευταία συλλογή της μάρκας.

Βλέπουμε άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, ηλικιών και φύλων, με τη διαφήμιση δύο ανδρών να φιλιούνται, να αποτελεί το σημείο μηδέν για το ομοφοβικό μίσος.

Σχεδόν αμέσως, ξεκίνησαν τα αρνητικά σχόλια, με άτομα να λένε ότι θα κάνουν «unfollow τη μάρκα».

«Unfollow + Δεν είμαι πελάτης πια», έγραψε ένας χρήστης.

«Δεν αγοράζω πια», σχολίασε ένας λογαριασμός χωρίς φωτογραφία προφίλ και 70 οπαδούς.

Ευτυχώς, η ομοφοβία τους δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αμέτρητα θετικά σχόλια, με άτομα να απαντούν χλευάζοντας τους μισαλλόδοξους.

«Το Unfollow πρέπει να είναι κώδικας για το “χρεοκοπημένος και δεν θα το έχω ποτέ”», έγραψε ένα άτομο.

«Φανταστείτε να ασχολείστε με τη μόδα και να είστε ομοφοβικοί», πρόσθεσε ένα άλλο.

Η Dylan Mulvaney, η οποία είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις μετά τη συνεργασία της με τη Bud Light, επέλεξε να σχολιάσει μια φωτίτσα και μια καρδούλα.

Αν και η Gucci δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις ανοησίες, η λεζάντα τους για το γκέι φιλί τα λέει όλα.

«Αγάπη, αγάπη, αγάπη, αγάπη. Γιορτάζοντας συναντήσεις γεμάτες συναίσθημα με το Gucci Gift».
Δες και αυτό!