Κίνα: Όταν ένας gay παντρεύεται μια λεσβία

12/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σε μια κουλτούρα, όπου οι αξίες της οικογένειας αλλά και της δημιουργίας απογόνων είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα, οι Gay έχουν βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σπάνε τα κοινωνικά στερεότυπα. Μιλάμε για την Κίνα, όπου όλο και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άνδρες αποφασίζουν να συνάψουν γάμο με ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Zhang Beichuan, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Qingdao, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα «gay συμπεριφοράς», υπολογίζεται ότι ο αριθμός των gay/bi ανδρών στην Κίνα ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια. Από αυτούς το 80 % έχουν παντρευτεί με ετεροφυλόφιλες γυναίκες.

Ο μεγάλος αυτός αριθμός δικαιολογείται και από το γεγονός, ότι στη Κίνα για να αναγνωριστεί ένα παιδί από το κράτος πρέπει να προέρχεται από ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Η επιλογή όμως ενός ετεροφυλόφιλου ατόμου αποτελεί μια επικίνδυνη επιλογή που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία αυτοκτόνησε όταν ανακάλυψε ότι ο άνδρας της ήταν ομοφυλόφιλος.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, οι Gay Κινέζοι αποφάσισαν να παντρεύονται γυναίκες με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό. Πρόκειται στην ουσία για ένα γάμο συνεργασίας (xinghun) μεταξύ ενός gay και μιας λεσβίας. Η εν λόγω ιδέα έχει γίνει μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλής και διάφορα website έχουν στηθεί για να βοηθήσουν. Το πιο γνωστό από αυτά, το www.Chinagayles.com με περισσότερους από 160.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Το εν λόγω site λειτουργεί όπως κάθε date ιστοσελίδα, μόνο που στόχος εδώ είναι ο συνεταιρικός γάμος.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!