Η Ελλάδα παρούσα στη Eurovision 2014

antivirus magazine διαφήμιση

Εφάνταστα σενάρια για αποχώρηση της χώρας μας από τον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αλλά και ανάθεση στον ALPHA εκτάκτως για να μη χαθεί το δικαίωμα της συμμετοχή μας, έπεσαν επιτέλους στο κενό καθώς η Δημόσια Τηλεόραση εκφράζει και ανοιχτά την πρόθεσή της να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τζώνη Καλημέρη, το σενάριο με τον ALPHA να αναλαμβάνει το διαγωνισμό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Προκοπάκη, είναι πέρα από την προβολή να συμμετέχει φυσικά και η Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Τι απομένει λοιπόν; Καταρχήν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη ώστε η ΝΕΡΙΤ να γίνει και επίσημα μέλος της EBU. Προς το παρόν η Δημόσια Τηλεόραση (η οποία και σύντομα θα δώσει τη θέση της στην ΝΕΡΙΤ) είναι συμβεβλημμένη με την EBU με μνημόνιο συνεργασίας. Μετά θα πρέπει να εξασφαλισθούν οι πόροι για τη συμμετοχή μας καθώς η Ελλάδα χρειάζεται 120,000 Ευρώ απλά για να πάρει μέρος ενώ τα έξοδα και τη διοργάνωση του Ελληνικού τελικού για την Κοπεγχάγη πιθανόν να αναλάβει ξανά το MAD TV.

H συνεργασία της ΝΕΡΙΤ με το MAD TV είναι ήδη χαρακτηρισμένη ως επιτυχημένη καθώς και η διοργάνωση και η τηλεθέαση του Ελληνικού Τελικού 2013 ήταν μεγάλη. Πόσο μάλλον η 6η θέση της Ελλάδας στο τελικό του Malmoe. Επίσης μη ξεχνάμε ότι το 2014 η Ελλάδα κλείνει κι επίσημα 40 χρόνια από την πρώτη μας συμμετοχή στο διαγωνισμό με τη μοναδική Μαρινέλα και το “Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα” και ο τυχόν ελληνικός τελικός θα είναι κάτι παραπάνω από επετειακός!

Επίσημα η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει χωρίς “πρόστιμο” από το διαγωνισμό της Eurovision 2014 έως τις 22 Νοεμβρίου. Η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής μας θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου μόλις η EBU αναγνωρίσει την ΝΕΡΙΤ ως active member και ο ελληνικός τελικός (με τη πιθανή ονομασία Eurosong 2014 a MAD show) αναμένεται το Φεβρουάριο.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!