Η «gay διάβαση» που οδηγεί στη ρωσική πρεσβεία της Στοκχόλμης

13/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, με τους οποίους μπορεί να εκφράσει κανείς τις θέσεις του, την υποστήριξη αλλά και την αγανάκτηση του απέναντι σε ότι θεωρεί άδικο και εγκληματικό.

Αυτό πρέπει να σκέφτηκε και μια ομάδα υποστηρικτών των gay δικαιωμάτων και έβαψε τη διάβαση έξω από τη ρωσική πρεσβεία, στην Στοκχόλμη, στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η κίνηση αυτή, αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική διάκρισης και κακομεταχείρισης της Ρωσίας ενάντια στην LGBT κοινότητα.

Κάτι βέβαια που δεν δείχνει να καταλαβαίνει η αστυνομίας της Σουηδικής πρωτεύουσας, αφού μέσα από τον εκπρόσωπο της δήλωσε: «Το να διαμαρτύρεσαι είναι ένα πράγμα, πρέπει να γίνει. Αλλά αυτό είναι λάθος ακόμα και αν ο στόχος είναι άλλος. Υπάρχει το ρίσκο να προκαλέσει το κίνδυνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη διάβαση, μιας και έχουν συνηθίσει να μοιάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να δημιουργηθεί μπέρδεμα, αν δείχνει διαφορετικά».

Η αστυνομία επικοινώνησε επίσης με την πρεσβεία της Ρωσίας, δήλωσε όμως αναρμόδια για την επαναφορά της διάβασης στην αρχική της κατάσταση.

Αν και τα κίνητρα της πράξης αυτής είναι προφανή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ακριβώς το έκανε.

Την περασμένη Κυριακή μια ομάδα γυμνών ανδρών διαδήλωσε μπροστά από την ρωσική πρεσβεία, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η εν λόγω διάβαση. Δεν είναι σίγουρο όμως, αν συνδέεται με το περιστατικό.

Πέρα από τη σοβαρότητα του μηνύματος που προσπαθεί να περάσει το όλο εγχείρημα, εμείς θα προτείναμε να την υιοθετήσουν και για αισθητικούς λόγους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!