Σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε κεντρικό δρόμο, οδηγός που δεν σταμάτησε στη διάβαση πεζών ως όφειλε, έδειρε δύο μαθητές όταν εκείνοι του έκαναν παρατήρηση. Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretapost.gr, το ένα από τα δύο παιδιά φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και αυχένα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και υποβάλλεται σε μία σειρά από εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς των δύο παιδιών, τα δύο αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα, επιχείρησαν να περάσουν κεντρική λεωφόρο, για να πάνε στο σχολείο τους από τη διάβαση πεζών.

Ο οδηγός, όμως, ενός οχήματος δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο αγόρια, να του κάνει παρατήρηση, λέγοντας του Πού πας; Διάβαση…“.

Αυτό αρκούσε, ώστε ο οδηγός να τραβήξει χειρόφρενο και χωρίς να πει τίποτα, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, και έδωσε μπουνιά στο 17χρονο αγόρι ρίχνοντάς το στο οδόστρωμα, ενώ επιτέθηκε και στον 16χρονο φίλο του.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι συμβαίνει κατέβηκαν από τα οχήματά τους και επιτέθηκαν στον οδηγό καλώντας την αστυνομία.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν περάσει χειροπέδες στον 20χρονο οδηγό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 17χρονος μαθητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπό του.

Ξυλοδαρμός μαθητή στην Κρήτη
Ξυλοδαρμός μαθητή στην Κρήτη

Γονείς και διερχόμενοι οδηγοί μετέβησαν και εκείνοι στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλλουν μηνύσεις και να καταθέσουν για το περιστατικό.