«It Could Happen To You» , ένα βίντεο αγάπης και αδικίας

11/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το δέκα λεπτών βίντεο του Shane μας μιλά για μια ιστορία αγάπης, με τραγικό τέλος. Πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο παραπάνω από 1,4 εκατομμύρια έχουν ήδη δει στο YouTube και το οποίο σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό του συντρόφου του, ο Shane Crone Bitney δημιούργησε αυτό το βίντεο για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στην απουσία νομικής αναγνώρισης των ΛΟΑΔ ζευγαριών. Μέσα απο το βίντεο θα γνωρίσετε μια υπέροχη ιστορία αγάπης, αυτή του αδικοχαμένου Tom Bridegroom και του Shane Crone Bitney και τις απίστευτες αδικίες που έχδει υποστεί ο Shane από την πρώτη στιγμή του θανάτου του Tom.

Το βίντεο έχει τίτλο «It Could Happen To You» (Μετάφραση «Θα μπορούσε να σας συμβεί»), και ο Shane μας λέει την ιστορία τους.

Με τον Tom είναι 20 και 23 ετών αντίστοιχα όταν ερωτεύονται. Η ιστορία αγάπης τους θα διαρκέσει έξι ολόκληρα χρόνια. Μαζί θα δημιουργήσουν μια επιχείρηση, θα αγοράσουν ένα σπίτι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και θα υιοθτήσουν ένα σκυλάκι. Η ζωή τους ήταν υπέροχη μέχρι τη στιγμή που επιλέγουν να ανακοινώσουν στις οικογένειες τους την ομοφυλοφιλία τους.  

Μπορεί οι γονείς του Shane να δεχθήκαν την ανακοίνωση της ομοφυλοφιλίας του γιού τους, αυτό όμως δεν ίσχυε και για τους γονείς του Tom. «Όταν ο Tom πήγε να δει τους γονείς του τα Χριστούγεννα στην Indiana, ο πατέρας του τον χτύπησε και τον εκφόβισε με όπλο» αναφέρει ο Shane στο βίντεο. Οι γονείς του Tom θα κατηγορήσουν τον Shane ότι « έκανε τον Tom ομοφυλόφιλο» . Αλλά ότι και να λένε οι γονείς του Tom ο έρωτας τους δεν έχει ούτε ένα μικρό μαύρο σύννεφο.

Στις 7 Μαίου 2011, ο Tom φωτογραφίζει ένα μοντέλο σε μια ταράτσα πολυκατοικίας στο Silver Lake του Los Angeles. Εκεί γλιστρά και πέφτει στο κενό από ύψος τεσσάρων ορόφων. Ο θάνατος είναι ακαριαίος. Ήταν μόλις 29 ετών. O Shane ενημερώνει την οικογένεια του Tom, η οποία επιλέγει να του φερθεί όσο χειρότερα μπορεί. Του απαγορεύει να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία καθώς και να επισκεφθεί τον τάφο του αγαπημένου συντρόφου του.

Η έλλειψη νομοθεσίας για τα ΛΟΑΔ ζευγάρια κάνει τις δημόσιες κρατικές υπηρεσίες να θεωρούν τους δύο άνδρες «συγκάτοικους» και να μην αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στον Shane.

Με το βίντεο ο Shane καλεί όλο τον κόσμο που υποστηρίζει τα ΛΟΑΔ δικαιώματα να κάνει post το βίντεο στη σελίδα του στο facebook και το twitter σε μια προσπάθεια για αναγνώριση των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων. Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama να στηρίζει την ισότητα στο γάμο,αλλά ο δρόμος για την αληθινή ισότητα, τη νομική αναγνώριση είναι ακόμα μακρύς.

Δείτε το βίντεο ( στα αγγλικά )

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!