Ο δήμος της Μόσχας ανακοίνωσε το πρωί της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας, ότι το προγραμματισμένο για τις 28/5 pride της Μόσχας απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί.

Η αντιδήμαρχος Shvetsova Ludmila, δήλωσε ότι λόγος της ακύρωσης είναι ότι ο δήμος δε μπορεί να παρέχει προστασία στην εκδήλωση και ότι ο δήμος έλαβε τεράστιο αριθμό παραπόνων για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο ακτιβιστής Nikolai Alekseev, διοργανωτής της εκδήλωσης δήλωσε : ” Οι λόγοι για την ακύρωση του φετινού Pride της Μόσχας είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς των προηγουμένων ετών και τα οποία καταδίκασε το Ευρωπαικό Δικαστήριο για καταπάτηση της συνθήκης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

” Η Ρωσία επέλεξε να συμβολίσει την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ομοφοβική πολιτική της προς τους ΛΟΑΔ πολίτες της “, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει στον πρόεδρο της χώρας Dmitri Medvedev το Gay Pride να πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο, ” ένα μέρος για το οποίο είναι αρμόδιος”.

Οι διοργανωτές δήλωσαν οτι παρά την απαγόρεψη η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 28 Μαίου. 

Σχετικά άρθρα

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]