Χωρίς gay pride το πιθανότερο το 2011 η Μόσχα

19/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο νέος δήμαρχος της Μόσχας δεν είναι περισσότερο gay-friendly από τον προκάτοχο του που είχε απαγορέψει για πέντε συνεχόμενα χρόνια το gay pride της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Από τότε που έφυγε ο προηγούμενος δήμαρχος της Μόσχας, Iouri Loujkov, που για πέντε συνεχόμενα χρόνια είχε απαγορέψει το gay pride της Μόσχας, όλοι περίμεναν οτι επιτέλους ένας αέρας ελευθερίας και ισότητας θα έπνεε πάνω από τη Ρωσική πρωτεύουσα και οτι ο νέος δήμαρχος ( στη φωτογραφία ) Serguey Sobianine δεν θα είχε τις ίδιες ομοφοβικές ιδέες και απόψεις με τον προκάτοχο του.

Σε συνέντευξη του την Πέμπτη στο ράδιο Echo της Μόσχας, ο νέος δήμαρχος δήλωσε « Η Μόσχα δεν έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο, δεν είμαι υποστηρικτής αυτής της ιδέας .»

Από την αναχώρηση του Loujkov, τέλος Σεπτεμβρίου 2010, οι Ρωσικές ΛΟΑΤ οργανώσεις ελπίζαν οτι η αλλαγή στην ηγεσία του δήμου θα άλλαζε κάτι και οτι οι βίαιη καταστολή του gay pride της Μόσχας θα σταματούσε, μιας και η Ρωσία είχε καταδικαστεί από το Ευρωπαικό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για αυτό το λόγο. Τα Ρωσικά ΜΜΕ είχαν αντιδράσει τον Οκτώβριο στο διορισμό του νέου δημάρχου, υποστηρίζοντας οτι τα συνέχιζε την ίδια ομοφοβική πολιτική με τον προκάτοχο του και δεν θα επέτρεπε το gay pride τον Μάιο.

Η αντίδραση οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπήρξε άμεση και δήλωσαν οτι το δικαίωμα του να διαδηλώνει κανείς είναι κατοχυρομένο συνταγματικά. 

Υπενθυμίζουμε οτι το gay pride της Μόσχας το 2010 ήταν το πρώτο το οποίο δεν είχε καταλήξει σε συλλήψεις και επεισόδια. Είχε συγκεντρώσει 25 άτομα και η διάρκεια του ήταν δέκα λεπτά.

 Λίγα λόγια για τη Μόσχα

Η Μόσχα (ρωσ. Москва́: Μασκβά) είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Είναι επίσης διοικητικό κέντρο (χωρίς να υπάγεται σε αυτήν) της Περιφέρειας Μόσχας.

Με πληθυσμό 10.514.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραπόταμου του Βόλγα, στο δυτικό μερος της χωρας. Είναι απ’ τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Στη Μόσχα παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας και εδώ βρίσκονται εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, χαρτιού, ρολογιών, χημείας κ.ά.

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στη Ρωσία από τις 27/05/1993.

Πηγή σημειώσεων : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!