Το διεθνούς φήμης μοντέλο Teddy Quinlivan κάνει coming out ως τρανς

14/09/2017
από

Η βιομηχανία της μόδας αντιμετωπίζει πολυάριθμες επικρίσεις για την ποικιλομορφία και τα πρότυπα ομορφιάς. Τώρα, όμως, η Teddy Quinlivan κάνει τα δικά της βήματα.

Η Quinlivan, 23 ετών, έκανε coming out ως τρανς γυναίκα με μια τολμηρή δήλωση που επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στα τρανς δικαιώματα:

«Θέλω να βοηθήσω να σπάσει το στίγμα, του τι σημαίνει να είσαι transgender» , ανέφερε στη δήλωσή της. «Χρειαζόμαστε όλο και περισσότερες τρανς φωνές για να μιλήσουμε και να μοιραστούμε την ανθρωπιά μας, έτσι ώστε ο κόσμος να μην μας βλέπει σαν “τους άλλους” . Αξίζει να αντιμετωπιζόμαστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τόσο από το νόμο, όσο και στην καθημερινότητά μας. Θα προωθήσω την αγάπη, την κατανόηση και την αποδοχή των τρανς ανθρώπων» .

Η Quinlivan μπήκε για πρώτη φορά στον κόσμο της μόδας το 2015. Συνεργάστηκε αποκλειστικά με τον Nicolas Ghesquière για τη συλλογή Louis 2016 της Louis Vuitton. Από τότε, έχει περπατήσει σε πάνω από 150 επιδείξεις μόδας.

Η απόφασή της να κάνει coming out ξεκίνησε από μια πραγματική αίσθηση του κόσμου, για τον οποίο υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη για δικαιοσύνη:

«Οι τρανς άνθρωποι, ιδιαίτερα οι τρανς γυναίκες με σκούρο χρώμα δέρματος, εξακολουθούν να δολοφονούνται με αστρονομικό ρυθμό, απλώς και μόνο, επειδή είναι αυτές που είναι. Η κοινότητά μας αντιμετωπίζει επίσης σοβαρές διακρίσεις στην απασχόληση, τη στέγαση και τις δημόσιες κατοικίες» , ανέφερε. «Επιπλέον, τα δικαιώματά μας απειλούνται συνεχώς από τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησής μας, καθώς και μέσω της σκληρής προτεινόμενης νομοθεσίας σε ολόκληρη τη χώρα, που έχει σχεδιαστεί για να μας βλάψει. Αρκετά, ως εδώ. Αξίζουμε δικαιοσύνη και θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να βοηθήσω τις ολοζώντανες κι ανθεκτικές μας κοινότητες να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια και να ευδοκιμήσουν» .

Από τότε που μοιράστηκε τον αυθεντικό εαυτό της με τον κόσμο, υπήρξε τεράστια υποστήριξη για την Quinlivan.

Ο πρώτος σχεδιαστής με τον οποία συνεργάστηκε, ο Ghesquière, δήλωσε:

«Όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την καριέρα της, έμεινα έκπληκτος και υπερήφανος για το πώς αγκάλιασε τον μαραθώνιο της μόδας με τόσο μεγάλη επιτυχία. Αυτό που κάνει σήμερα είναι σημαντικό για αυτήν και θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου και την αγάπη μου» .

Ο Marc Jacobs συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Quinlivan το 2016. Από τότε συνεργάστηκαν πολλές φορές. Σήμερα αναφέρει:

«Ως μοντέλο εξακολουθεί να με εμπνέει, με την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή της. Σέβομαι, θαυμάζω και υποστηρίζω την απόφαση της Teddy να κάνει coming out ως τρανς. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας να δεσμευόμαστε στην LGBT κοινότητα και να χρησιμοποιούμε τις φωνές μας για να ενθαρρύνουμε και να εμπνέουμε την αποδοχή, την ισότητα, την κατανόηση και την αγάπη. Είμαι τόσο υπερήφανος που γνωρίζω την Teddy.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την Teddy και για το θάρρος της να πάρει αυτή την πολύ προσωπική απόφαση να ζήσει ανοιχτά» , δήλωσε ο Michael Bruno της Women Management, εκπρόσωπος της Quinlivan: «Έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα ανθεκτικό και σεβαστό μοντέλο σε ολόκληρη τη βιομηχανία μας. Προσβλέπουμε αυτή η αποκάλυψη να προσδώσει στην Teddy μια πιο ανανεωμένη, θετική αίσθηση του εαυτού, προωθώντας παράλληλα την ισότητα των τρανς ανθρώπων» .




Δες και αυτό!