Νταρντάνιασμα Week 4: drag queen shequels από camp classics!

Τέταρτο επεισόδιο RuPaul’s Drag Race All-Stars και οι κουήνς γυρίζουν “shequels” στις αγαπημένες camp/femme ταινίες της Mama Ru!

Νταρντάνιασμα Archives:

Week 3Week 2Week 1Intro

Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για camp ταινίες, μπορώ να σκεφτώ μόνο μια τρελή ντίβα, τον φίλο geek και blogger και #1 Έλληνα ειδικό ΤζοανΚροφορντολόγο και reigning Miss Cuntgeniality (ξέρετε τι σημαίνει) των νταρντανών, @Mitsaso!

14445448_10210331714786510_1590270501_n

Γλυκιά μου, πιστή νυφίτσα, καλωσόρισες! Συστήσου στο νταρντανοκοινό!

Με λένε Mitsaso και μου αρέσουν τα κουνέλια, τα γλυκά και οι μεγάλοι περίπατοι στην πίσω αυλή των γκομενών σας!

Είσαι, μαζί με μένα και την Εύα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ελληνικού Drag Race community. Πότε ξεκίνησες να βλέπεις και ποιες είναι οι αγαπημένες σου στιγμές;

Μανώλη ξέρω οτι με έπρηζες χρόνια να το ξεκινήσω και οτι θα ήταν ιδανικό για την ιδιοσυγκρασία μου – και για κάποιο λόγο δεν αμφέβαλλα, αλλά πείστηκα να το ξεκινήσω όταν ο Colby Keller τουήταρε οτι “Επιτέλους κέρδισε αυτή που ήθελε ο κόσμος” για τη Sharon Needles. Αμέσως μετά την 4η σεζόν δηλαδή, έπιασα στη σειρά 2η-3η-4η και μετά την… πρώτη (shady ήχος κροταλία). Με το που τις ολοκλήρωσα τσουπ! Βγήκε και το All Stars 1. Εδώ να σημειώσω οτι είχα φάει λάθος σποιλερ πως στην τρίτη σεζόν κερδίζει η Manila Luzon και στο τελικό αποτέλεσμα στραβοκατάπια τα πατατάκια μου!

Έχουμε συμφωνήσει να μη μιλάμε για το All-Stars 1. Έχεις μια αγαπημένη κουήνα;

Με διόλου τυχαία σειρά το τοπ 3 μου είναι Katya, Jujubee και Shangela. Αν και καμία απ αυτές δεν είναι top, χαχαχα.

14389819_10210331714746509_2104232155_n-1

Ως επίτιμος ΤζοανΚρωφορντλόγος του πανεπιστημίου του Cuntbridge, πως καταττάσεις τις αγαπημένες σου ταινίες της σε παράνοια, από μηδέν έως πέντε συρμάτινες κρεμάστρες;

Πέρα απο το “Mommie Dearest” όπου δεν παίζει η ίδια, αλλά η Faye Dunaway ως μια “εξανθρωπισμένη” – κατά την κόρη της Christina- version της που “μας κάνει να νιώσουμε συμπόνοια για ένα abusive κτήνος”, οι πιο camp ταινίες της είναι το “Whatever Happened to Baby Jane?” και το “Mildred Pierce”. Μετά θα πρέπει να πάμε σε κάτι b-movies στο τέλος της καριέρας της που έκανε την τρελή γριά με το τσεκούρι ή ανέτρεφε φονικούς προιστορικούς πιθήκους (insert Kandy Ho voice here:) WTF?

Είπαμε ήδη οτί έχεις οργισμένο πάθος για τις camp ταινίες! Αν επέλεγες εσύ τρεις για να γυρίσεις σε drag shequels, ποιες θα ήταν;

Tα “Showgirls” και “Whatever Happened to Baby Jane” ήταν ΑΨΟΓΕΣ επιλογές, αλλά το “Thelma and Louise” δε θα το έλεγα camp και υστερούσε σαν shequel απο την αρχή… Έπρεπε να μη φοβηθούν την υπερβολική δόση Joan Crawford και να κάνουν shequel στο Mommie Dearest, με την Joan να επιστρέφει απο τον τάφο για να νουθετήσει την κακομαθημένη κόρη της! Αλλη ωραια επιλογή θα ήταν το “Barbarella”, το “Rocky Horror Picture Show” (αν και είχε shequel ήδη και ήταν πιο απαίσιο απ’οτιδήποτε θα μπορούσα να γράψουν οι παραγωγοί του WoW) ή το “Valley of the Dolls”. Άφησα απ’έξω τις ταινίες του John Waters γιατί ασχολήθηκαν ήδη με αυτές στην έβδομη σεζόν.

Αλήθεια, υποεκτιμάς το πόσο κακοί συγγραφείς είναι οι τύποι που γράφουν τα σενάρια των challenges. Μην ξεχνάμε και το βατερλώ του Shakesqueer!

 

Στα του επεισοδίου! Η Mama Ru επιλέγει τρεις αγαπημένες της ταινίες για Drag Shequels και τις μοιράζει στα τρια ζευγάρια από κουήνς. Ας τις σχολιάσουμε με τη σειρά:

 

Showsquirrels με Φωφώ και Ρόξξξυ

14445448_10210331714786510_1590270501_n

Θα το ομολογήσω. Δεν έχω δει ποτέ μου το Showgirls και το ξέρω μόνο σαν ρέφερενς από παλιότερα επεισόδια του Drag Race. Bad gay! Κάνε μας ίντρο!

Είσαι αδικαιολόγητος! Εμείς το ξαναείδαμε με το boyfriend μετά το επεισόδιο γιατί είχα να το δω κάποια χρόνια. Είναι απολαυστικά over the top ταινία που μάλιστα νόμιζε οτι πήγαινε και για Oscars (αυτές πάντα καταλήγουν οι χειρότερες) και προσπαθεί να μας πείσει πόσο καρχαρίες είναι όλοι στη showbiz… και μιλάμε απλά για ένα ξώβυζο χορευτικό show, οχι για Hollywood. Έχει μια πρωταγωνίστρια, τη Nomi Malone, που ξεσπάει τόσο συχνά και τόσο απότομα που νομίζεις οτι έχει κάτι ανάμεσα σε διπολικότητα και Turettes, η αγαπημένη της ατάκα είναι το “It doesn’t suck” και τον Versace τον προφέρει “Versayce” <3

To shequel αυτό καθαυτό είναι το πιο καλογραμμένο και μας φέρνει πολλά χρόνια μετά την ταινία, όταν η κόρη της Nomi ετοιμάζεται να συμμετέχει στο πρώτο της pageant. Δυστυχώς είναι άνισο, καθώς όλες οι καλές ατάκες είναι γραμμένες στον ένα ρόλο, αυτόν της Lady Versayce. Και η Φωφώ το μυρίστηκε και έπεισε/έπρηξε τη Roxxy να ανταλλάξουν ρόλους για να πάρει το ρόλο με το πολύ το ζουμάκι. “It will be more fun that wayyyyy…” Θα την παραδεχτώ όμως οτι το έπαιξε πολύ καλά και μέχρι και οι χορευτικές κινήσεις ήταν ταμάμ με της ταινίας, ενώ και η Roxxy είχε δυνατότητες να το πάει λίγο παραπάνω, δεν ήταν δηλαδή ο ρόλος της σαν της Alyssa στο αντιστοιχο shequel.

Phi Phi on RuPaul's Drag Race All Stars 2

ΔΙΔΑΞΕ το Φωφάκι! Από τις 6 κουήνς του επεισοδίου, έστησε την πιο πειστική περσόνα και ανέδειξε και το υλικό. Η Ρόξξξυ… δεν θέλω να πω οτί ήταν κακή, έχτισε ένα καλό χαρακτήρα χωρίς να έχει κάπου να βασιστεί όπως οι άλλες, απλά ένιωθα σαν να βλέπω συχνά το ίδιο χαζοχαρούμενο μπεμπεμπε παίξιμο από το Παιδική Χαρά τσάλλεντζ της σεζόν της. Εκεί βέβαια, είχε κερδίσει. Επίσης, way to go να θάψεις σιγουράκι ατάκα όπως το “Tired Ass Showgirl”. Που είναι η παλλόμενη φλέβα, μαρή;

 

Velma and Weezie με Κάτυα και Ντήτοξ

14389819_10210331714746509_2104232155_n-1

Δεν είναι πολύ γνωστό αυτό εδώ, αλλά “Weezie” είναι για κάποιο λόγο πολύ δημοφιλές υποκοριστικό στην Αμερική για το “Louise” (κάτι που ξέρουμε μόνο τα geeks λόγω της Louise “Weezie” Simonson των X-Men comics από τα 80s αλλά παραφέρομαι). Αυτό το shequel ακολουθεί αμέσως μετά το τέλος του Thelma & Louise – ξέρετε, λόγος, αμάξι, σπλατ – με τις δυο πρωταγωνίστριες σαν horny ζόμπι πλέον να επαναλαμβάνουν τα story beats του original και να μαλώνουν σε ένα δωμάτιο μοτέλ για τον “Brad Pitt lookalike” που τους κλέβει για άλλη μια φορά τα κλοπιμαία.

Από τα τρία shequel είναι σίγουρα το πιο ισορροπημένο, με την έννοια οτί και οι δυο χαρακτήρες είναι ψιλοinterchangeable και έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να δειχθούν. Για μένα ξεκάθαρα εδώ λάμπει όμως η Katya: όλο αυτό το απάλευτο undead horniness που πουλάει, και το dead hillbilly sexy, με πείθει απίστευτα και είναι ολοκληρωμένη κωμική περσόνα, αντίθετα με την Ντήτοξ που την ψιλοκαταπίνει η περούκα και το μεηκαπ.

Και πραγματικά λέει πολλά που το μοντάζ επέμεινε στα δύο σαρδάμ της Katya στην αρχή, που δεν ήταν καν στο τελικό αποτέλεσμα, ωστε να δικαιολογήσουν την ένταξή της στο shady bottom 3 της εβδομάδας, ενώ η Detox που ήταν λιγότερο memorable και φόρεσε κάτι βαρετό στο runway ήταν πάλι safe. Πάντως δεδομένου οτι απο τα τρία shequels ήταν το πιο “meh” σαν concept και οι Katya-Detox το έκαναν το πιο καλοπαιγμένο, θα μπορούσαν άνετα αν κρινόταν σε ομάδες να ήταν το τοπ 2 του επεισοδίου.

 

Wha’ ha’happened to Baby JJ;

14389819_10210331714746509_2104232155_n

Ούτε αυτό το είχα δει, αλλά προνόησα και το έβαλα την μέρα του επεισόδιου και… wow am I glad! Δεν υπάρχει αρκετό hype για το πόσο διαχρονικά creepy και weird και queer αριστούργημα είναι το “Whatever Happened to Baby Jane”! Χαίρομαι αυτή τη σειρά επειδή τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ιστορικό Snatch Game της Jinkx με το Grey Gardens, φροντίζει να προωθεί στις νέες γενιές τα queer διαμάντια του παρελθοντος, όπως πχ την περασμένη σεζόν με το αφιέρωμα Divine και John Waters.

Επίσης η κόντρα Joan με Bette Davis στα πλατώ είναι πιο θρυλική και απο την ίδια την ταινία (και νομίζω θα την κάνει σειρά ο Ryan Murphy φέτος). Είχαμε απο την Bette να παραγγέλνει μηχάνημα Coca Cola στα πλατώ (η Joan ηταν τότε παντρεμένη με τον CEO της Pepsi), μέχρι τη Joan να παραλαμβάνει το Oscar για λογαριασμό αυτής που κέρδισε απέναντι στην Bette (η Joan δεν προτάθηκε για το ρόλο της, επίσης δεν έχει καμία σημασία ποια κέρδισε τελικά, μονο οτι η Bette έχασε).

Δυστυχώς όπως στην actual ταινία η Joan ήταν ριγμένη σαν ο Straight Man του σεναρίου – δηλαδή ανήμπορη και παράλυτη να παρακολουθεί με τρόμο την scenery chewing ερμηνεία της Bette, έτσι κι εδώ στο shequel, η Alyssa στο πάτωμα με κακό old crone make up σαν απο παραγωγή του Shane Dawson, να χαζεύει την Alaska που έκανε. Oτι. Ήθελε. Η Alaska μεν έδωσε ρέστα στο ρόλο αυτό, αλλά νομίζω και ένα random μέλος του #dardanes να έπαιρνες στη θέση της θα έδινε το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Είναι ΤΌΣΟ απολαυστική αβάντα ο ρόλος. Αν έκανε τα ίδια με το ρόλο της Bland εγώ θα την παραδεχόμουνα.

Alaska on RuPaul's Drag Race All Stars 2

Επίσης, να τολμήσω να πώ οτι, πέρα απο το Showsquirrels, όλα τα scipts ήταν μια απέραντη χαμένη ευκαιρία; Καθόλου αστεία, καθόλου σπιρτάδα, τίποτα. Γιατί δεν έβαλαν τις queens να γράψουν ΚΑΙ να πάιξουν;

Χαμένη ευκαιρία όντως, ειδικά με όλες τις season 5 queens εκεί μέσα. Για Alaska, θα συμφωνήσω. Και η Αλύσσα θα είχε εύκολα ρολάρει στον ρόλο, γιατί απλά επαναλαμβάνει την παράνοια της ταινίας, που όπως είδαμε στο Snatch, έχει άνετα. Ο ρόλος της παράλυτης Bland είναι το αληθινό τσάλλεντζ και ο πιο ριγμένος από τους 6, με μόνο μια ατάκα -στίχο τραγουδιού, τον οποίο η Αλύσσα ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάνει επανειλημμένα λάθος. Χρειάζεται μια Κάτυα σε τέτοιους ρόλους, όπως στο προπέρσινο αντίστοιχο της στο John Waters challenge για να το αναδείξει.

Πραγματικά αν έχεις ρόλο τυπου “σκας και τρως ξύλο”, μόνο η Katya μπορεί να το κάνει σωστα!

14393170_10210331701346174_553485111_o

Ε ναι. Τετοιοι ρόλοι κερδίζονται στα ruactions, πως αντιδρουας (το’καψα) στον dominant ρόλο του σκετς. Και η Αλύσσα εδώ ήταν κυριολεκτικά μια σανίδα ξύλο με δυο κακοβαμμένα φρύδια. Δεν κούνησε ούτε στιγμή το πρόσωπο της.

RUNWAY!

Η θεματική του runway του επεισοδίου είναι εμπνευσμένη από το επίσης ιστορικό (και το meme που σχεδόν βούλιαξε το 9gag) διπλό reveal look της Violet Chachki – flying squirrel tartan to evening chav eleganza! Από τις κουήνς ζητήθηκε να ετοιμάσουν αντίστοιχα looks που να έχουν ένα reveal και να αποκαλύπτουν δεύτερα διαφορετικά looks από κάτω!

Είσαι έτοιμος τώρα να παίξουμε… ΚΟΥΚΛΑ Ή ΠΑΝΟΥΚΛΑ;

Phi Phi o’ Hara

8_phiphi

Υπερπαραγωγή. Από ανδρόγυνο πριγκηπόπουλο λουκ -γαλάζιο φορεματάκι που πάνω είναι εφαρμογή τζάκετ με στρατιωτικά shoulder things (που αργότερα έμαθα λέγονται επωμίδες, who knew), αγορίστικο coup και κορωνα, που ανοίγει και αντιστρέφεται και βγαίνουν τα μανίκια για να κρυφτούν κάτω από μια πελώρια φούστα που ξεδιπλώνεται από μέσα. I’m sold. Το πιο genius σε σχεδιασμό transformation look, το οποίο όμως δεν το πούλησε καθόλου καλά με το attitude της στο runway. ΚΟΥΚΛΑ!

Υπερ-βάλλεις νομίζω. Απο όλες ήταν η μόνη με δύο πολύ διαφορετικά looks, τα οποία είχαν μια οργανική και καθόλου awkward αλλαγή απο το “Α” στο “Β”. Για αυτό τη συγχαίρω. Τα looks όμως αυτά καθαυτά δεν τα λες memorable. Κούκλα anyway!

Το πρώτο το θεωρώ υπέργλυκο. Για το δεύτερο δεν θα διαφωνήσω.

 

Roxxxy Andrews

Μα πας στο τσαλλεντζ εμπνευσμένο από το λουκ της Violet και απλά αντιγράφεις όλο το σχεδιασμό της μεταμόρφωσης αλλά χωρίς τα μανίκια; Με εκνεύρισε η ευκολία εδώ και δεν πείστηκα και για το λουκ. Πανούκλα.

Δεν θυμάμαι αν είχε πράγματι ένα αρχικό λουκ ή αν απλά κράταγε τα μπατζάκια της στο χέρι και μετά τα άφησε να πέσουν?

Το είδα τεσσερις φορές το κομμάτι του runway και ψιλιάζομαι κάτι παίζει με το μοντάζ, δεν βλέπουμε ποτέ καθαρά την εναλλαγή. Στο ένα καρέ βγάζει τη ζώνη, στο δεύτερο κατεβάζει ήδη το ύφασμα από τους ώμους, το οποίο ξαφνικά είναι… δεμένο στους καρπούς της;

Δεν ξέρω. Τα μπατζάκια jalapeno μου άρεσαν. Και θα κρατήσω το benefit of the doubt. Soft Κούκλα.

 

Katya Zavarakatranemia

Ru-veal σε τρία στάδια κλιμάκωσης: Πρώτα, ρίχνει awkwardly τη φούστα και το cocktail dress γίνεται ένα ίδιο αλλά πιο μακρύ dress, τέτοια ru-veals έχω δει ραμμένα και σε μπουτίκ στο Αίγιο. Λες μέσα σου “Ολάκερη Katya με αυτό ήρθε στο runway?” και ένα άβολο μείδιαμα σχηματίζεται στα χείλη σου. Ξαφνικά, πετάει τα bangs της και βλέπεις την πεντάλφα απο πίσω.

ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ πεντάλφα!

Έρχεσαι στην άκρη της θέσης σου καθώς καταλαβαίνεις οτι πάει για σκοράρισμα. Σκάει χαμόγελο και βλέπεις τα δοντια- groupie του Ασημάκη Κατσούλα. Σηκώνεσαι απο τη θέση σου. Γκολ! ΚΟΥΚΛΑ (ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ)

Αυτό το χαμόγελο, με τα πιο αηδιαστικά δόντια εγγλέζας exchange φοιτήτριας σατανίστριας μετά από πέντε μερίδες σουπιά στο φαληράκι… She’s giving me unlife. ΥΠΕΡΚΟΥΚΛΑ και μόνο η Κάτυα μπορεί και πάλι να πουλήσει το πιο bland φόρεμα με τόσο concise και ψαγμένο concept χωρίς περιττές φανφάρες (θυμίσου και το πόδι φαγωμένο από τον καρχαρία στο Death Becomes Her runway!)

 

Alyssa Edwards

12_alyssa

Στο viewing party ήμουν ο πρώτος που σηκώθηκε να χειροκροτήσει και να ουρλιάξει από ενθουσιασμό Papa-Papa-Paparazzi, αλλά κλασσικά όταν κάτσεις να το ψιλιάσεις βγαίνει η αβολοσύνη του. Υπερτέλειο σαν κόνσεπτ, καρακιτσαριό και ογκώδες και άμπαλο σε εκτέλεση, ενώ το reveal είναι κυριολεκτικά… μια τεράστια σκουπιδοσακούλα. Το πρώτο λουκ απλά ΔΕΝ είναι κάτι που βλέπεται μόνο του, σαν ανώμαλος μπανιστηρτζής με πριαπισμό επίπεδο φάλαινα. Κούκλα με preferential treatment.

Κοίτα ούτε αυτή ούτε η Alaska είχαν 2-in-1 looks. Αλλά και μόνο που σκέφτομαι τις 20 μεταχειρισμένες Nikon που θυσιάστηκαν για αυτό το φόρεμα… ε πρέπει να της το δώσω. Κούκλα.

 

Detox Icunt

Detox on RuPaul's Drag Race All Stars 2

Κι άλλη με αρχικό λουκ που είναι απλά σκουπιδοσακούλα ρηαλνεςς, το οποίο ξαγκιστρώνει για να δείξει… Chinatown Δούκισσα; Ξεχασμένο takeout κινέζικο στον κάδο πίσω από την εστία μια Κυριακή πρωί που πεινάς πάρα πολύ και μετά το ξερνάς όλη την υπόλοιπη μέρα. Γιατί όμως; Αφαιρώ επιπλέον βαθμούς που τόλμησε να πιστέψει οτί η tearaway φούστα θα έκανε εντύπωση σε οποιονδήποτε. Είναι αυτή η Κωλομέρια Στροφή Ντήτοξ που ξέραμε κάποτε; Πανούκλα.

Έχω δει το runway τρεις φορές και ακόμα δε θυμάμαι τι φορούσε η Detox. Πανούκλα της λήθης.

 

Alaska Thunderfuck

Alaska on RuPaul's Drag Race All Stars 2

… Δεν μπορώ καν. ΠανΚΟΥΚΛΑ. Μίλα εσύ.

Καταρχάς, είναι παληκάρι και μπράβο της που έδωσε στο λαό αυτό που ήθελε και φορεσε cosplay τη Lil Poundcake. Δείχνει οτι φέτος έχει έρθει για να νικήσει και δε σκοπεύει να χάσει ούτε ένα beat. Αλλά μαρή, αφού το είχες έτοιμο απο το σπίτι, βάλε έστω και ένα υποτυπώδες φόρεμα απο πάνω, τι μου βαλες τη σκουπιδοσακούλα απο πάνω; Θα μπορούσε έστω να το πουλήσει σαν ένα απο τα φορέματα που φορούσαν Gaga/Beyonce στο φινάλε του Telephone. Αλλά με το που ακούμε τη RuPaul να κάνει αναφορά στο Fellini (ήταν ένα περίεργο βράδυ), το πετάει, κυριολεκτικά στο τρίτο της βήμα στο runway. Aλλα οκ, it’s Lil Poundcake, so I’m sold. Κούκλα!

Κυριολεκτικά, «κούκλα». Yes, BUT. Σε αντίθεση με Alyssa και Detox, αυτό το χήρα μελισσοκόμου με οσφυαλγία λουκ είναι κάτι που όντως θα φορούσε η Αλάσκα και θα το πουλούσε τέλεια. Είναι τόσο over the top που μου δουλεύει άψογα. Αλλά, οκ, και το ca-coon της Jasmine Masters να φορούσε πάνω από το Lil Poundcake, σημασία δεν θα είχε. Ruveal των αιώνων, και παιγμένο άψογα.

Επίσης, ένα εκατομμύριο All-Star Savvy Social Media Bitch points που ακολούθησε πανέξυπνα το μάθημα της Μανίλα και με το που τέλειωσε το επεισόδιο είχε ήδη βγάλει ονλάην το νέο της music video από το νέο της album, όλα γύρω από τη θεματική της Lil Poundcake και “Puppet“!

 

 

And our Top Koukla of the Week is…

RuPAUL! Επειδή ΔΕΣ αυτό το Outfit!

2_ru

 

Elimination time!

14445448_10210331714786510_1590270501_n

Η Ρόξξυ με την Αλύσσα βρίσκονται δίκαια στο bottom two ε, κάτσε, τι σκατά κάνει η Κάτυα εκεί; Γιατί είναι πάλι bottom three; Γιατί μου βρωμάει όλο αυτό forced drama από shady producers being shady για να σπρώξουν άλλη μια φορά με το ζόρι την Κάτυα στις παθητικιές;

Forced drama is forced. Νομίζω μετά το σημερινό φαίνεται οτι η Alaska δεν το χάνει με τίποτα. Η μονη της σοβαρή ανταγωνίστρια εκει μέσα σε επίπεδο fanbase και challenge performance είναι η Katya και έχει ήδη πάει δυο φορές στον πάτο απο τους shady producers. Σαν να θέλουν να σου πουν (αν φτασουν οι δυο τους στον τελικο) “Κοίτα πόσες φορές πήγε πάτο η Katya, δε μπορούμε να της το δώσουμε”! Πάντως την είδες οτι αυτη τη βδομάδα δεν την πήρε απο κάτω και δεν πολυπίστεψε οτι παίζει να τη διώξουν, μίλησε στην Alaska με συνοπτικές διαδικασίες και άφησε το πραγματικό drama να ξετυλιχτεί.

Η Φωφώ είναι επιτέλους top 2 (μόνος μου χαίρομαι) μαζί με την Αλάσκα και… αλήθεια με δυσκολεύει πολύ να είμαι υποστηρικτής… 

Όσο editing και να θέλουν να κάνουν οι παραγωγοί, δεν υπάρχει πιο ιδανική reality TV contestant απο τη Φωφώ, που κάθε δεύτερο πράγμα που λέει τη θέλεις να χώσει την πατούσα της στο στόμα της. “I don’t want people in my ear begging me to let them stay” όταν στο πρώτο επεισόδιο κιόλας μυξόκλαιγε στην Roxxy για να την κρατήσει? Κανένα edit δε μπορεί να συναγωνιστεί την πραγματικότητα.

14344730_10209423781808070_3478148479786945424_n

Το διαβάζω περισσότερο σαν ανασφάλεια παρά σαν κακία. Είναι μικρό, τσαλαπατειμένο chipmunk όλη αυτή τη σεζόν το Φωφάκι και οι παραγωγοί έχουν βγει για αίμα! Για μένα, αντιλήφθηκε από νωρίς  οτί ό,τι επιλογή και να έκανε, θα ήταν άσκοπη αφού δεν έχει ελπίδα να κερδίσει απέναντι στο μεγαθήριο που είναι η in-character Lil Poundcake της Alaska. KANEIΣ δεν έχει ευκαιρία να κερδίσει απέναντι σε αυτό. Πιστεύεις οτί έχει δίκιο να οργιάζεται η Φωφώ οτί η Αλύσσα έκανε ανατροπή στο σενάριο την περασμένη εβδομάδα;

Η RuPaul για κανένα λόγο δε θα έδιωχνε την Katya στο προηγούμενο επεισόδιο, και παίζει να έδιωχνε Roxxy αντι για Alyssa σε αυτό. Δεν είναι χαζή να διώξει τις κότες με τα χρυσά αυγά, και ποτέ δεν κοιτάει ένα challenge ξεχωριστά εκτός κι αν είναι επικό fail (βλεπε Max που ακόμα την κλαίμε). Και το όλο concept οτι η Alyssa τους τα χάλασε είναι ήδη εξαιρετικά κουρασμένο. You win the lipsync, you give the chop to whomever you want! Έχεις κερδίσει το δικαίωμα αυτό. Η Alyssa ποτέ δεν συμφώνησε με το safe concept που έβγαλαν οι άλλες για να μην κακοκαρδίσουν τους fans των πιο δημοφιλών queens. Αν η RuPaul ήθελε να διώχνετε αυτες που είχαν τη χειρότερη απόδοση στο εκάστοτε επεισόδιο, θα τις έδιωχνε μόνη της! We want to see blood!

Τέθηκε και το θέμα του preferential treatment στα judgings. Π.χ. η Αλύσσα δέχτηκε κριτική για το οτι δεν είχε reveal look, και το έκαναν θέμα πως δεν πρέπει να της χαρίζονται… αλλά αμέσως μετά στην Αλάσκα κάνουν ακριβώς αυτό!

Kαι παράλληλα έχουν το θράσος να τη λένε στην Katya οτι το φορεμά της είναι απλό, όταν τους έχει δώσει αλλαγή σε φορεμα/κούτελο/δόντια! Γενικά υπάρχει ένα σπρωξιματάκι για την Alaska και είναι κρίμα γιατί δεν το χρειάζεται και μπορεί μια χαρά να το πάρει και μόνη της, ενώ τώρα υπάρχει κίνδυνος να φτάσει επίπεδα Chad Michaels αν το συνεχίσουν έτσι. Εδώ λένε οτι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε bottom 2 γιατι αν ήταν τρεις η τρίτη θα ήταν η Alaska και θα τους χάλούσε το storyline.

Τρίτη χειρότερη, ξεκάθαρα Roxxxy, αλλά οκ. Προχωράμε. Χρειάζεται καν να συζητήσουμε αυτό το λιπσυνκ;

Όχι, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε lipsync φέτος. Δεν υπάρχει το urgency του “Lip sync for your life” και το δεκαχίλιαρο-tip το βγάζει πλέον η καθεμιά τους σε λίγες μέρες, άσε που πιο πολύ παίζει να κάνουν ζημία στην καριέρα τους αν διώξουν αγαπημένη queen. To δραμα όμως είναι delicious οπότε δε με πειράζει να γίνεται αυτό σε κάθε All Stars.

Always and Forever…

Συμφωνείς με την επιλογή της Αλύσσα για αποχώρηση και από τις δυο κουηνς; Ήταν δίκαιο ή στράτετζυ;

Σύμφωνα με τους χαζούς κανόνες που ήδη ξέρουμε οτι Alaska και Φωφώ ακολουθούν, ήταν δίκαιο. Η Alaska είχε ένα λόγο παραπάνω να διώξει Alyssa ΚΑΙ σαν strategy. H Roxxy δεν αποτελεί πια απειλή άλλωστε. Αλλά αφού και οι δυο τους είχαν διαλέξει Alyssa, δεν καταλαβαίνω γιατί η Ru δεν έδωσε τη νίκη στη Φωφώ για να κάνει το storyline Αlyssa vs. Phi Phi ακόμα πιο shady? ΕΙΔΙΚΑ όταν έχεις ενορχηστρώσει αυτό το deliciously evil φιναλε στο επεισόδιο?!?

DOUBLE MIRROR REVEAL!

Και από μέσα, σιχαμένες, ποζαριστές, ruvengeful bitches! Αυτό είναι το επίπεδο ντράμα που το σόου ξέρει να υποστηρίζει όπως κανένα άλλο. Alexis Colby Carrington would call this over the top AND I LOVE IT.

Με το που η Φωφώ αρχισε να σκάβει το λάκκο της Alyssa στο workroom (Που, οκ, τη ρώτησαν οι παραγωγοί, αλλά κι εσύ ραφ’το κοπελίτσα μου, it’s not your first time in the rodeo!) απλά το ξέρεις οτι “OMG ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΟΥΝΕ”! Το urban legend λέει οτι, όταν σε προηγούμενο επεισόδιο η Alyssa μέτρησε 8 αντί για 7 remaining queens στο workroom, απλά είδε μία απο τις eliminated queens στον καθρεφτη και τη μέτρησε κατα λάθος. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ ανατρίχιασα… :P

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Urban modern horror. Ποια πιστεύεις οτί θα επιστρέψει;

Το edit μέχρι τώρα επιβάλλει Alyssa (για καθαρά drama λογους) ή Tati (επειδή μας άφησε νωρίς και άδικα). Πιστεύω δεν έχει σημασία γιατί όποια και να γυρίσει θα φύγει στο επόμενο όπως το απαιτεί η παράδοση, αλλά ελπίζω η επιστροφή αυτή καθ’αυτή να είναι shady και dramatic και να γίνει χαμός όπως αρμόζει να γινει σε μια τόσο καλή σεζόν όσο αυτή που βλέπουμε τώρα.

To All-Stars είναι η ιδανική πλατφόρμα να ανατραπεί αυτή η χαζοπαράδοση και να παει η ruturning queen για τριάδα. Είτε Αλύσσα είτε Τατιάννα είναι (που οκ, δεν υπάρχει εναλλακτική) τις βλέπω κατευθείαν τελικό.

Μακάρι και τους το εύχομαι. Δε θα ήθελα καμια Roxxy η Detox να κάνει filler στο top 3 με καμία δύναμη. This is all stars, δεν θέλω obvious filler στην τριάδα μου! Αλλίως προτιμώ να επιστρέψει καμια Kandy Ho.

Σκατά να φας, φίλη. Μόλις έχασες τα mic privileges σου, you’re cut off!

Όπως και να’χει, την Παρασκευή θα ξέρουμε, και θα το δούμε όλοι στο μαζικό νέο viewing party της σειράς στο Big Bar (Φαλαισίας στο Γκάζι). Μέχρι τότε, σχολιάζουμε κολασμένα στο γκρουπ των νταρντανών στο fb!

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!