Γιατί πολλοί bisexual άνδρες δεν κάνουν coming out;

28/06/2016

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνεται μέσα από μια νέα έρευνα. Η έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Columbia αποκαλύπτει ότι πολλοί αμφιφυλόφιλοι άνδρες δεν αποκαλύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στις γυναίκες συντρόφους τους, στους συγγενείς και στους φίλους τους.

Ο λόγος; Ο φόβος του κοινωνικού στίγματος που υπάρχει γύρω από την αμφιφυλοφιλία και το τυχόν “πλήγμα” στις σχέσεις τους μετά την αποκάλυψη του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα οι bisexual άνδρες που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι φοβήθηκαν το στίγμα που αφορά τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, πως θα εισπράξουν αρνητικά συναισθήματα από τους δικούς τους ανθρώπους και πως θα βλάψουν τις σχέσεις τους με τις σύζυγους τους ή τις συντρόφους τους, καθώς επίσης ότι έλαβαν υπόψιν τους τις αρνητικές αντιδράσεις τρίτων σε προηγούμενα τους coming out.

Επιπλέον, η έρευνα υποστηρίζει πως οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν 4 φορές παραπάνω αρνητικές αντιδράσεις από τον κοινωνικό τους περίγυρω μετά την αποκάλυψη του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

Ο Eric Schrimshaw, ένας εκ των ερευνητών δήλωσε για τα αποτελέσματα της έρευνας:

“Τα αποτελέσματα μας, αποδεικνύουν ξεκάθαρα την ανάγκη για εκστρατείες κοινωνικής εκπαίδευσης για την “διάλυση” των μύθων που αφορούν στους αμφιφυλόφιλους άνδρες- ότι οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες δεν είναι gay, ότι δεν έχουν HIV και ότι απαραίτητα δεν είναι μονογαμικοί.”

 




Δες και αυτό!