Δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε την απομάκρυνση μωρού από ζεύγαρι γυναικών

13/11/2015

Τους τελευταίους τρεις μήνες η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς φρόντιζαν ως ανάδοχοι γονείς ένα κοριτσάκι ενός έτους, το οποίο σχεδίαζαν να τεκνοθετήσουν.

Πρόσφατα όμως, ένας αμερικανός δικαστής στην πολιτεία της Γιούτα έδωσε εντολή στο παντρεμένο ζευγάρι γυναικών να σταματήσει τη φροντίδα του μωρού, με την αιτιολογία ότι θα είναι καλύτερο για το παιδί να ανατραφεί από ετεροφυλόφιλους γονείς.

“Την αγαπάμε και μας αγαπάει και δεν κάναμε τίποτε κακό”, δηλώνει η Μπέκι στην εφημερίδα Salt Lake Tribune.

“Και ο νόμος, όπως το καταλαβαίνω, προβλέπει ότι κάθε παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να δεχθεί και να τεκνοθετήσει ένα παιδί”, προσθέτει.

Από τη μεριά της, η Έιπριλ δήλωσε ότι ο δικαστής στήριξε την απόφασή του αυτή σε “μια μελέτη που υποστηρίζει ότι τα παιδιά είναι καλύτερα σε σπίτια ετεροφυλόφιλων”.

“Ο δικαστής επηρεάστηκε από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Δεν ήρθε ποτέ στο σπίτι μας, δεν πέρασε ποτέ χρόνο με το παιδί στο σπίτι μας ή μαζί με τα παιδιά μας, επομένως δεν ξέρει τίποτα.”

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση αρκετών LGBT οργανώσεων.

Η Έιπριλ Χόγκλαντ και η Μπέκι Πιρς βρίσκονται μεταξύ μιας ομάδας παντρεμένων gay ζευγαριών στα οποία η πολιτεία της Γιούτα επέτρεψε να γίνουν ανάδοχοι γονείς, μετά την απόφαση που έλαβε το καλοκαίρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την οποία νομιμοποιείται ο γάμος μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών σε όλη τη χώρα.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!